Du er her
Hjem > Forsiden > Nesoddtunet, budsjett, bemanning og vond lukt.

Nesoddtunet, budsjett, bemanning og vond lukt.

Dette innlegg er eldre enn 4 år og kan være utdatert.

≡ Av Gunhild Gjevjon ≡
”Et kutt på 1,5 millioner betyr at sykehjemmet må gå ned på bemanning i samsvar med kuttets størrelse.”  (Tilleggsnotat – rådmannens endringer ift. statsbudsjettet for 2017.) Nesoddposten spør: Blir kvaliteten på tjenestene ved Nesoddtunet sykehjem bedre for pasientene med mindre budsjett og færre ansatte?

Og så lukter det vondt der, lukter av soilrørene på Nesoddtunets eldste avdeling. Gamle soilrør som ikke gjør jobben sin lenger. En av pasientenes pårørende måtte til for å si fra om dette. I et oppslag Amta (29.12.2016) sier Anne Simonsen (69) blant annet at hun » opprøres over luften moren Karin (92) og de andre beboerne samt ansatte daglig puster inn i avdeling D/E i den eldste delen på Nesoddtunet. – Det stinker rett og slett piss her, hevder hun hoderystende.»

Er dette en nyhet for flertallspolitikerne? Uansett, la oss håpe at de nå ordner opp.  Men at de tre millioner kroner det her snakkes om skal løse problemet, se det er vel tvilsomt. Og, så det også er nevnt: verneombudet på D/E har tatt opp denne illeluktende saken uten resultat. Men til orientering er forholdene alvorlige nok kan hovedvern-ombudet faktisk beordre stenging av avdelingen D/E.

Og noen vil nok nå hevde at det er i alt for lang tid har vært for mye rør fra politisk hold i denne saken.

Gunhild GjevjonGunhild Gjevjon
Gunhild Gjevjon
Bibliotekar, førskolelærer, mor og bestemor. Idemessig platform: Troen på kjærlighetens kraft og den frie ytring. Mål: Redelige og ryddige forhold i Nesoddpolitikken.

One thought on “Nesoddtunet, budsjett, bemanning og vond lukt.

  1. Dersom det er vondt å jobbe på denne avdelingen, bør vel de ansattes tillitsmenn / verneombud inn i bildet? Et verneombud kan jo be kommunen om øyeblikkelig tiltak, om det er nødvendig! La oss bare minne om reglene for når et ombud kan ta aksjon:

    «Arbeidsgiveren skal avverge faren eller sørge for at forholdet blir rettet opp innen rimelig tid. Dersom dette ikke blir gjort kan arbeidsmiljøutvalget kontaktes dersom virksomheten har dette. Arbeidstilsynet kan også kontaktes dersom virksomheten ikke kan eller vil rette på forholdene.»

    Dette kan ikke Nesodden kommune røre seg ut fra. De plikter å ta tak i dette med øyeblikkelig aksjon for å bringe situasjonen i orden.

Legg igjen en kommentar

Top
%d bloggere liker dette: