Du er her
Hjem > Forsiden > Tanker om papiravis/nettavis/sosiale media på Nesodden i 2017.

Tanker om papiravis/nettavis/sosiale media på Nesodden i 2017.

Nettverk, internett, sosiale media, aviser.
Dette innlegg er eldre enn 4 år og kan være utdatert.

≡ Av Gunhild Gjevjon ≡
Tror vel at de fleste av oss mener at det må gå an å kombinere et trygt samfunn med retten til å ytre seg fritt. Og at vi alle må ha mot til å spørsmålsstille hva som skjer i vårt lokalsamfunn, eget samfunnsengasjement og rolle samt måten samfunnet vårt er organisert på.

Og selv om ytringsfriheten er der som et fundament, så er den kaotiske informasjonsstøyen som omgir oss overveldende. Et faktum som gjør det vanskelig å finne ut hva som er riktig, hva som er galt, hva som er sannhet og hva som er løgn. I tillegg kommer at den informasjon vi velger ofte kan være  preget av for eksempelt  det logiritmene på facebook velger ut for oss, hvilke familiebakgrunn/ samfunnslag / utdannelsesnivå vi tilhører. Og hvilke aviser og andre media vi velger å høre på og lese.

Men heldigvis har Nesoddensamfunnet flere informasjonskanaler både på papir og på nett:

Amta får vi  på papir og nett og er  del av konsernet A-media som har som formål  å drive saklig og uavhengig journalistikk, forankret i arbeiderbevegelsens ideer om frihet, demokrati og likeverd. Og er tilgjengelig både papir og nett.

Nesoddposten er en nettavis. En partipolitisk uavhengig avis som drives på idealistisk  frivillighets-basis.

Og slik Nesoddposten ser det, ønsker begge disse informasjonskanalene å gi god og saklig informasjon om Nesoddsamfunnet.

I tillegg kommer de sosiale media:

På Facebook har vi to debattfora. Den eldste er ”Nesodden debattgruppe”.

Beskrivelse: Nesodden Debattgruppe er et forum for å kunne diskutere saker og ting som opptar Nesoddinger. Saklig, respektfullt og gjerne uten å bli selvhøytidelig.

1. Kun facebookprofiler med fullt navn, og som administratorene vurderer som ekte, godtas som medlemmer i gruppa. Om du er ny på facebook, og blir avvist når du søker medlemskap, ta kontakt med administratorene, og forklar situasjonen, så ordner vi dette. 2. Trakassering og personangrep aksepteres ikke! 3. Dette er en debattside. Hvis du legger ut noe som ikke kan debatteres vil dette bli fjernet uten varsel. Formuler innlegget som en problemstilling / still konkrete spørsmål, også når du linker til en artikkel. 4. Hvis du får tilsammen tre advarsler på PM blir du utestengt fra gruppa. 5.Det er ikke tillatt å poste reklameinnlegg.

Den yngste er «NESODDEN DEBATT» . (Denne debattgruppen ble skapt med utgangspunkt i Nesoddens Debattgruppes  sensurering av meninger til de som ønsket døgnlegevakt på Nesodden.)

Beskrivelse:
Denne gruppen er ny, og vil ikke ha de begrensningene som Nesodden Debattgruppe og andre grupper har. Og administratorene i denne gruppen er ikke tilknyttet noe politisk parti. Her er alle velkomne til å si sine mening. Du kan bli utelukket fra gruppen øyeblikkelig om du poster upassende innlegg (porno, ren rasisme eller skjeller ut andre debattanter med nedverdigende uttalelser etc.) Vi setter ingen begrensninger om hvem som kan melde seg inn, men det er det de sier her i gruppa om hva vi syns er upassende som avgjør om de blir fjernet eller ikke. 

I tillegg til disse to debattfora kommer Facebooksidene:

”Hva skjer på Nesodden”.

Beskrivelse:

Gruppens formål er informasjon om hva som rører seg på Nesodden, av lokale bedrifter, kurs, arrangementer, info om loppemarked og lignende.
Innlegg som IKKE godkjennes er: – Ren markedsføring/reklame. – Dyr funnet/Dyr som er savnet. – Private tjenester.- Debattinnlegg. – Kjøp/salg. – Bytte. – Funnet/mistet.- Leie/utleie.- Øvrige hendelser som ikke går inn under formålet.

”Hva er det som faktisk skjer på Nesodden”

Beskrivelse: Her kan du legge ut alt som skjer på Nesodden. 

”Nesodden” 

Beskrivelse: Regelen for denne gruppa er at her stjeler vi bare fra Kardemommeloven: Man skal ikke plage andre, man skal være grei og snill, og forøvrig kan man gjøre som man vil.

Og så har Nesodden også en rekke Facebookgrupper som retter seg mot de som har spesielle interesser som:  hage, kjøp og salg, trafikkmeldinger, Nesoddmarkas venner, Nesoddkatten, Døgnlegevakten tilbake til Nesodden, Kjøp og salg, Mistet og funnet m.fl.

Mao det finnes en rik og variert flora av nettsteder. Og det er bra, for dess flere som er aktive i forskjellige fora i lokalsamfunnet vårt dess bedre. Hvilket utbytte, kunnskap og innsikt hver og en av oss får av å være aktiv på disse gruppene blir opp til den enkelte.  Uansett er det viktig for oss alle å insistere på intellektuell redelighet og å holde seg langt unna løgn og partipolitisk propaganda. I den forbindelse anbefaler Nesoddposten boken «1984» av George Orwell. En bok som første gang kom ut i  1949 og som nå i 2017 ligger på toppen av salgslisten på Amazon.

 

Bjarne NordbeckBjarne Nordbeck
Bjarne Nordbeck
Fungerende redaktør, bidragsyter, frihetlig samfunnsaktør og web-master for Nesoddposten.

Legg igjen en kommentar

Top
%d bloggere liker dette: