Du er her
Hjem > Leserinnlegg > AMTA GÅR MOT FOLKEMENINGEN

AMTA GÅR MOT FOLKEMENINGEN

Dette innlegg er eldre enn 4 år og kan være utdatert.

≡ Av Eivind Reiersen ≡
I en usedvanlig krass lederartikkel 6.2. slår Amta til mot alle de Follokommunene som visstnok ikke har forstått sitt eget beste når det gjelder kommunesammenslåing. «Det er jo det reneste tøv at Follo skal bestå av en stor og sterk kommune, og flere små,» skriver Amta. Men de fem kommunene som ikke ville underlegge seg Ski og Oppegård eller Oslo for den saks skyld, er verken små eller har ikke forstått sitt eget beste.

For Nesoddens vedkommende har det vært grundige samtaler med andre Follokommuner og med Oslo, det har vært innbyggerundersøkelser og folkeavstemninger, og hele tre omfattende rapporter har blitt presentert før kommunestyret – i tråd med en helt klar folkemening – vedtok at Nesodden ønsker å fortsette som egen kommune.

Amta presterer også å skrive: «…noen (kommuner) vil fortsette alene, slik Nesodden er helt klar på, i strid med anbefalingene fra fylkesmannen». For det første er disse «noen» kommunene det store flertallet av dagens kommuner. For det andre vises det til fylkesmannens anbefaling, som er et bestillingsverk fra Sanner. Og her anbefaler fylkesmannen tilmed at Nesodden bør slå seg sammen med Oslo! Hvordan det skal kunne skape en «sterkere» Follokommune er for meg ganske ubegripelig.

Sammenslåingsprosessen har vært en dårlig prosess fra ende til annen. Men den har i alle fall gitt meget klare svar fra innbyggerne de fleste steder. Og når det gjelder Follokommunene var det faktisk bare i Ski det var et knapt flertall for sammenslåing. Hvorfor Amta nå raser mot folkeviljen og de klare vedtakene som er fattet i fem av Follokommunene, bør Amta forklare litt tydeligere. Det er ikke nok å skylde på at Ap har vinglet i disse spørsmålene

Legg igjen en kommentar

Top
%d bloggere liker dette: