Du er her
Hjem > Kultur > EKKO - Musikkspalten > Dagens Musikk #51

Dagens Musikk #51

Dette innlegg er eldre enn 4 år og kan være utdatert.

≡ Av Tore Svei Olsen ≡
I dag skal jeg presentere områdets storband. Først ute er Sandvika storband, der dere først og fremst må legge merke til karen på slagverk, hr. Erik Smith som er premiert for sin musikalitet der Buddy Rich var hans store forbilde. Erik Smith har vært trommeslager og Buddy Rich fan fra han var guttunge og er en fenomenal internasjonal stjerne som er ekspert på å gjenskape Buddy Richs Storbands legendariske låter. Opptaket er fra Bærum kulturhus i desember 2016.

Et annet kjent storband fra vårt område er Ski storband, Her med nesoddingen Biörn Barlo som solist på tenorsax og musikalsk leder. Riktignok er dette opptaket allerede seks år gammelt, men det forteller jo litt om status på dette orkesteret.

Litt syd for oss ligger Vestby, og her er det også storband. Vestby storband ledes her av Kristoffer Lo i en blues i et arrangement av Thad Jones.

Litt nordafor har vi Drøbak storband, her med Petter Kateraas som musikals leder, i et lite, og kort glimt fra Count Basies repertoarer:

Nord for Nesodden ligger jo Oslo, men underveis hadde vi engang her på Nesodden et storband som het John Bevans Big Band. John bor fortsatt på Dalbo, mens bandet hans bare er et historisk minne, nå. Her er en video vi har sett før, fra samfunnshuset på Nesodden 14. januar 2012.

Enda lengre mot nord ligger jo Oslo, der det er mange store band som alle konkurrerer i det samme markedet. Her er imidlertid et nesten rent kvinneband, SheBop Big Band w. Ingrid Thomassen & Friends i melodien «Besame Mucho». Selv om dette opptaket er fra mars 2016, så er det jo fortsatt et aktuelt band.

Tilslutt i dag kommer så Lillestrøm storband, igjen under ledelse av nesoddingen Biörn Barlo. Her hører vi fra Folkets hus på Strømmen i 2010. Switched in Time (sammy Nestico). Og med disse syv glimtene fra vår lokale jazzscene takker jeg for meg.

 

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Top
%d bloggere liker dette: