Du er her
Hjem > Forsiden > Politi eller skurk?

Politi eller skurk?

Dette innlegg er eldre enn 4 år og kan være utdatert.
?

≡ Av Gunhild Gjevjon ≡
Da jeg var ung på midten av 50 tallet dro mange av guttene til sjøs etter avsluttet grunnskole. En hard skole  for mange av disse 14-åringene. Deres trøst og ”følgesvenn” ble alkoholen. Bare to av de guttene jeg gikk i klasse med på barneskolen er nå i live. Dette var før narkotikabølgen slo innover halvøya.

Beveger vi oss så mot 1960/70 har Nesoddingen Eirik Jensen sagt følgende: ”Vokste du opp på Nesodden ble du enten håndverker, politi eller kriminell eller …noe annet. Hans barndomsvenn og nabo Einar Holst sier at det under deres oppvekst på Nesodden på 60/70 tallet var mye stoff og mange som skeiet ut. Det første dødsfallet han opplevde på pga overdose på sitt klassetrinn var i 8.klasse.

Vi er nå i 2017 og nesoddingen Eirik Jensen står ovenfor sitt livs største kamp. Han som først tenkte å bli elektriker (tok elektrolinjen på videregående), ble politispaner. Og står nå tiltalt for å ha medvirket til innførsel av 13.9 tonn hasj til Norge mellom 2004 og  2013. Og å ha tatt i mot penger og andre fordeler fra Gjermund Cappelen til en samlet verdi av minst 2.1 millioner kroner.

Om han er uskyldig eller ikke er noe som nå skal avgjøres i rettssystemet vårt, men forfatter Ingvar Ambjørnsen har reist følgende interessante spørsmål på bloggen sin:

”Hvorfor gjør Gjermund Cappelen seg til norsk kriminalhistories største tyster? Sangfuglens rolle er vanligvis ikke særlig ettertraktet, verken i små eller store saker. Han vil uansett bli sittende inne til han er en gammel mann.

Eller skal han ikke det? Vil norske justismyndigheter gi han en stor strafferabatt som enkelte allerede har antydet? Da vil det i så fall få betydning for straffe-utmålingen i fremtidige narkotikasaker i dette landet. Du bures ikke inn i tre, fire år for over et titalls tonn hasj, når det allerede sitter folk bak murene som soner det flerdobbelte for noe du får plass til i bagasjerommet på ei folkevogn.

Eller skal Cappelen få spille rollen som det Store Unntaket? Mannen som hjalp de gode kreftene i politietaten med å rydde opp i korrupsjon og dobbeltspill. Som fikk toget på skinnene igjen? Var det en slik mann de rene blåskjortene gikk og ventet på? I så fall: Stakkars dem.”

Gunhild GjevjonGunhild Gjevjon
Gunhild Gjevjon
Bibliotekar, førskolelærer, mor og bestemor. Idemessig platform: Troen på kjærlighetens kraft og den frie ytring. Mål: Redelige og ryddige forhold i Nesoddpolitikken.

Legg igjen en kommentar

Top
%d bloggere liker dette: