Du er her
Hjem > Kultur > EKKO - Musikkspalten > Dagens Musikk #52

Dagens Musikk #52

Dette innlegg er eldre enn 4 år og kan være utdatert.

≡ Av Tore Svein Olsen ≡
Litt historisk i dag aller først. På Nesodden realskole, der Steinsholt var rektor, satte han i gang elevfester med eget lite elevband. Er det noen som husker «The Hippos Band?». Her er vi (ja, jeg var med i min gule skjorte,) og båndopptakeren – en gammel Tandberg som tilhørte skolen og hadde den høye hastighet av 1 7/8 sekund, spilte inn lyden av dette meget unge orkesteret den gangen i 1956-1957.
RAP. Eller Ræpp som vi vel sier her hjemme for å unngå sammenlikning med luftoppstøt etter å ha bælma ned en flaske inneholdende CO2 i tillegg til velsmakende væske; øl eller brus? En av de aller største innen jazz-ræpp er borte nå, jazzsangeren Al Jarreau. Jeg har mottatt denne linken som vel beskriver hans evne som vokal ekvilibrist eller jazz-sanger. Ingen av dagens ræppere klarer noe liknende! I så fall vil du bli verdensberømt!

Og så finnes det en nostalgisk film fra de «gamle» Nesoddbåtenes siste dager før Tide tok over trafikken. Her starter vi med «Memory» av Loyd Webber som bakgrunnsmusikk. Musikk? Vel, i alle fall noen minner frå den gang.

Her er en video til om Nesodden som konspirasjonsøya, der nesoddbåten er som et smitteskip som bringer syke til Oslo. Heller ikke musikk, men et lite glimt fra tiden?

Her kommer nok noe historisk, om Skoklefall kirkes historie (Skoklefall kapell). Det er noe jazz i begynnelsen, men mest samtaler med sokneprest Svein Hunnestad. Dette er spilt inn i februar 2016.

Helt til slutt i dag kommer jazz – det er trompeteren Wynton Marsalis som gir sin tolkning av musikken til Sidney Bechet, den store sopransaksofonisten som levde mange år i Paris mot slutten av livet sitt. Her kommer Wynton Marsalis Sextet i Jazz in Marciac 2009. God og svingende fredag ønsker jeg dere alle! Sextet – vel – de er faktisk hele åtte stykker!

Bjarne NordbeckBjarne Nordbeck
Bjarne Nordbeck
Fungerende redaktør, bidragsyter, frihetlig samfunnsaktør og web-master for Nesoddposten.

Legg igjen en kommentar

Top
%d bloggere liker dette: