Du er her
Hjem > Kultur > EKKO - Musikkspalten > Dagens Musikk #53

Dagens Musikk #53

Dette innlegg er eldre enn 4 år og kan være utdatert.

≡ Av Tore Svein Olsen ≡
Litt historisk i dag aller først. På Radio Oslofjord gikk det en gang en radiosending med min kompis Kjell Schrøder som i dag bor i en liten tysk landsby. Her er en sending slik vi ofte hadde den fra Radio Oslofjord, ca 1970. Dette ble tatt opp live i studio under sending. Enkelte av disse sendingene finnes enda lagret, og her (over) er en link til en av dem! For dere som er kjent på Nesodden, radioens første studio lå i det gamle bygget øst for hovedveien, der hvor Helvikveien tar av fra ‘hovedveien’. Joda, i dag er det ungdomsklubb der, tidligere var det HV-senter for Nesodden.
Det kan jo hende at jeg kommer tilbake til en av disse radiosendingene senere. Vi får se… Men jeg kunne tenke meg å fortsette i dag med noe annet som peker på gamle minner: Jesca Hoop i sangen Memories Are Now.

Mere å huske på. ‘Memories’ fra «Cats» spilt av Koreana Jazz Band i LA (Los Angeles) for snart et år siden, 1. mars 2016. Storbandutgave!

Vi fortsetter veien tilbake i tid. Her er Rosemary Clooney med Benny Goodman i den kjente «Memories of You». Dette er en populær sang med tekst av Andy Razaf og musikk komponert av Eubie Blake første gangen offentliggjort i  1930.

Denne tror jeg vi har hørt før. Benny Goodmans storband med «Sing, Sing» og dansere. Det er vel ingen som kan gjøre dette etter i dag? På trommer Gene Krupa.

Nå kan jeg ikke dy meg. Hvor mange av dere har hørt Boogie Woogie? Her er en forrykende utgave spilt av en trio med den sveitsiske pianisten Silvan Zingg. Hørt om han før? Ikke jeg heller – men lytt til dette! Og se på danserene Maéva og William! Slik skal det danses til Boogie Woogie! Og med denne forrykende musikken takker jeg for meg i dag.

 

Bjarne NordbeckBjarne Nordbeck
Bjarne Nordbeck
Fungerende redaktør, bidragsyter, frihetlig samfunnsaktør og web-master for Nesoddposten.

Legg igjen en kommentar

Top
%d bloggere liker dette: