Du er her
Hjem > Forsiden > Flere interessenter til indrefileten på Nesoddtangen, «Signaltomten»

Flere interessenter til indrefileten på Nesoddtangen, «Signaltomten»

Dette innlegg er eldre enn 4 år og kan være utdatert.

≡Inger Johanne Norberg≡
Kommer Signalen til å få åpent hele dagen, mye mere kultur og helårsdrift?

«Signaltomten» står det i kunngjøringen. Det menes selvfølgelig gode, gamle Signalen. Signalen bar og restaurant, Signalen – Tangen brygga eller rett og slett Signalen som folk kjenner og elsker den. Rivningen av tidligere drifter Dick Jensens arbeidsplass er ennå ikke avsluttet.

Mandag starter ad hoc-komiteen utvelgelse av interessent til drift av helårs serveringssted på Tangen brygge. Stedet skal ha utvidet åpningstid, være pådriver for kulturtilbud og ha åpent hele året. Fra sommeren. Er det mulig?

Flere interessenter

Fristen for å melde sin interesse for å drifte serverings- og kultursted på Nesoddtangen utløp mandag 20. februar. Mandag 27. februar møtes ad-hoc-komiteen.

Ordfører forteller at «Ad hoc komiteen skal gjennomgå innkomne henvendelser mandag. Vi arbeider så raskt vi kan. Komiteen skal legge fram forslag. Formannskapet avgjør.»

Men nå har alle ferie,

Det lykkkes ikke Nesoddposten å få noen ansvarlige i tale, men på postmottak og dokumentsenter jobber de alltid. Der opplyses det at det har vært mange som har meldt sin interesse for kunngjøringen vedrørende drift av den såkalte «Signalentomten». Flere har bedt om opplysninger og befaring.

Hvor mange og hvem lykkes det ikke å få opplyst. Det er også ukjent hvor mange lokale næringslivsaktører som har meldt seg.

Ad hoc komiteen har ingen leder eller talsperson, men ordfører Nina Sandberg leder møtene.

«Ja takk, begge deler» er småtteri i forhold

Det er nesten utrolig at interessenter har meldt seg. Ole Brumms «Ja takk, begge deler» framstår som småtteri sammenlignet med krav i utlysningsteksen. Politikerne har tydeligvis høye ambisjoner. På «Signaltomten», hele Nesoddens Signalen skal det bli helårsdrift som starter fra sommeren. Det er grunn til å tro at konseptet blir kreativt, eller som det heter i kunnsgjøringsteksen: Kommunen ønsker seg kreative innspill med sikte på ovennevnte premisser. Videre blir det sannsynligvis åpent hele dagen og ut kvelden. Åpningstidene skal i følge utlysningsteksten «innebære(r) stor tilgjengelighet for kommunens innbyggere og tilreisende».

Videre skal drifter være pådriver «for hyppige kulturarrangementer på stedet

LNF (Landbruk, Natur og Fritid) – Plan- og bygningsloven

Området er et LNF-område i kommunens arealplan og allemennhetens rettigheter på området står sterkt. Drifter må også ta hensyn til at «alle tiltak etter plan- og bygningsloven vil måtte behandles på ordinært vis.»

Byggesaker er kjent for å ta lengre tid enn et par måneder hvis prosessene skal være lovlige. Og det skal beregnes tid til oppføring, og det er mye fint i rigger og containere, men det er håp. Det står også i kunngjøringsteksten at „Kommunen åpner, som utleier, følgelig for bruk av midlertidig, godkjent bygningsmasse/konstruksjoner.“

Og etter tre til fem år har kommunen mulighet til å vedta planer som innebærer noe helt annet og driften må pakkes sammen. Området er et LNF-området og kommunen gjør rett i å ikke forlove seg, men hvilke tilbydere kan vi da få til serveringsstedet? Den drifteren må inneha store og varierte ressurser, kapital og allsidig portefølje. Finnes en slik drifter på Nesodden, eller er ambisjonsnivået hos politikerne så høyt at driften eksporteres ut av kommunen? Vil da Signalen fortsette å være vårt gode, gamle uformelle samlingssted i solnedgangen? Det gjenstår å se.

Inger Johanne NorbergInger Johanne Norberg
Inger Johanne Norberg
Alle mennesker skal ha mulighet til å påvirke eget liv og omgivelser på en positiv måte. Mange innbyggere føler at de ikke har muligheter for innflytelse og medvirkning fordi “Det nytter ikke allikevel”. Innbyggerne er imidlertid den største ressurs og besitter omfattende kunnskap om lokalsamfunnet og om seg selv. For å kunne oppnå innflytelse og medvirkning er informasjon og kunnskap nødvendig. NesoddPosten vil være et middel til at innbyggere skal få bedre kunnskap og aktuell informasjon om viktige beslutninger på Nesodden. NesoddPosten vil også være et middel til at innbyggerne skal påvirke, oppnå innflytelse og medvirke i utviklingen av lokalsamfunnet og eget liv.

Legg igjen en kommentar

Top
%d bloggere liker dette: