Du er her
Hjem > Leserinnlegg > FOR DEG SOM SKAL STEMME TIL HØSTEN

FOR DEG SOM SKAL STEMME TIL HØSTEN

Dette innlegg er eldre enn 4 år og kan være utdatert.

Jeg har først lyst til å komme med en definisjon på diskriminering:

Diskriminering er det samme som usaklig forskjellsbehandling. Å forskjellsbehandle vil si å behandle en part dårligere enn en annen på grunn av
1.personens religion,
2.hudfarge
3.nasjonal eller etniske opprinnelse,
4.kjønn,
5.seksuell legning
6 leveform eller
7.politisk orientering. De fleste partiene er imot alle andre…

Så kommer spørsmålet: Hvilke partier i dag er det som diskriminerer andre?

Frp: De bryter helt klart med følgende elementer: 2,3  og 6:
(Eksempel: Justisminister Per-Willy Amundsen’s oppfatninger av samene.  Løsninger: Hva gjør Erna Solberg med dette? Hun må jo være enig i Amundsens syn ettersom hun står bak sin regjering?) Venstre og Krf er jo også enige i dette, pga samarbeidsavtalen de er en del av.

SP: Bortsett fra 7 (som alle partiene har en del av) har SP fortsatt et forklaringproblem på sin bakgrunnshistorie som tilhengere av nazistene (Bondepartiet). Jeg har enda ikke sett at hr. Vedum har helt tatt avstand fra SP’s gamle historie fra Bondepartiets dager!

Partiet ble stiftet på landsmøtet i Norsk Landmandsforbund i 1920 under navnet Bondepartiet (B), og var det andre klassepartiet i Norge etter Arbeiderpartiet. Partiet brøt de formelle båndene til bondeorganisasjonene rundt den andre verdenskrig, og endret i 1959 navn til Senterpartiet. Men fortsatt står landbruket sterkt i dette gamle partiet.

H: Som tidligere sagt har Erna et forklaringproblem når hun har utnevnt Amundsen som justisminister samtidig som hun støtter samenes kamp for egen kultur og språk (Hun har på vegne av Høyre underskrevet strategien som omhandler samisk språk-, kultur-, og tradisjonskunnskap). Dette er stikk imot hennes egen justisministers oppfatning. Erna Solberg står nå i fare for å ha gitt legitimitet til samefiendtlige holdninger. Statsministeren har tross alt utnevnt en justisminister som mener at norske myndigheter ikke har et milligram moralsk eller juridisk ansvar for samefolket i Norge. Ernas nye statsråd mener at det finnes et raseskille mellom nordmenn og samer. Og at det er den norske majoritets-befolkningen som diskrimineres.Og at Krf og V er enige i dette vises jo tydelig ved at de er svake partier som ikke har brutt ut av samarbeidet med H og Frp for lengst.

Krf. Her brytes konsekvent #1( dvs. alle som ikke er «kristne» blir ikke tatt helt alvorlig.) Og etter deres egne utsagn er de et parti for alle, der 2,3,4,5,6 og 7 er hjertelig velkomne. Hvordan kan dette forstås da, når de samarbeider tett med Frp som glatt bryter 2,3 og 6? (Og i like stor grad, H).

V: Et parti som i mange år har opptrådt vinglete, og følger etter de store (for å få makt.) Bare se på  denne saken: Først sier Venstre ja til et bredt forlik i Stortinget om å stramme inn asylpolitikken. Så sier partiet nei til samtlige 40 forslag om innstramminger!  Om dette ikke kan kalles ubestemmelighet, vet ikke jeg!

AP: Støre er uklar på mange punkt, og ikke minst i sametinget der Helga Pedersen (Ap) trakk seg like før jul og ble erstattet av Árja og Høyre. Dette har skapt store problemer for kommende valgkamp. Og Støres usikkerhet med hvem han vil samarbeide med etter valget gjør det heller ikke enklere og la sin stemme gå til Ap. Hvem som vil styre en Rød/grønn regjering er helt i det blå(!)

SV:  Dette partiet er jo stort sett imot det alle de andre er for, men kommer likevel med endel selvfølgeligheter som alle kan være enige i: De kjemper for et samfunn der alle er like mye verdt. Samfunn med små forskjeller og stor tillit er best for alle. Sammen kan vi sørge for at alle barn får en trygg oppvekst, og at alle gamle får den omsorgen de fortjener. Fordi fellesskap fungerer. Bortsett fra punkt 7 over, så er det ikke mye å si, egentlig.

R: sammen med SV står de på krava sine mot storkapitalistene. Formuesskatt er en vederstyggelighet og ut av NATO! Rødt er vel mere antimilitaristisk enn de fleste, men de støtter i alle fall minoritetene i landet vårt.

Har jeg glemt noen hovedlinjer her?? I alle fall blir det utrolig vanskelig å legge en eller annen stemmeseddel i urnen til høsten! Ut fra hovedtrekkene blir det vel følgende saker som kan avgjøre valget:

a) Valgløfter – er de realistiske? (Skatteløfter etc)
b) NATO eller ikke – skal vi ha en fjerde våpenmakt, det digitale forsvaret?
c) Diskriminering av andre mennesker?
d)Hvordan lokale saker ble gjennomført av de enkelte partiene, eller ikke gjennomført.

Mvh Tore Svein Olsen

Legg igjen en kommentar

Top
%d bloggere liker dette: