Du er her
Hjem > Bøker > Astrid Sverresdotter Dypvik. Berlinhistorier: Kald krig i den nedlagte byen

Astrid Sverresdotter Dypvik. Berlinhistorier: Kald krig i den nedlagte byen

Dette innlegg er eldre enn 4 år og kan være utdatert.

≡ Av Gunhild Gjevjon ≡
Merk dere navnet: Astrid Sverresdotter Dypvik. En forfatter som mener at ved å kombinerer historiefaget og journalistikk  er det mulig å få frem nye sider ved historien. I 2012 ga hun ut boken: ”Det var DDR. Fortellinger fra et nedlagt land.” En bok denne skribenten vil anbefale på det varmeste.

I årets bok ”Berlinhistorier: Kald krig i den nedlagte byen.” (Tidsperioden som det fortelles fra er 1945-1989.)

Om denne boken sier Dybvik i et intervju med  Jan H. Landros  (Dag og Tid 24. 2.2018):  ”Historiene handler alle om å være menneske i sin tid og hvordan man forholder seg til det. Disse menneskene blir satt inn i en verden som kanskje ikke passer dem, eller som de ikke er komfortable med. Så det er psykologi eller tilfelle som styrer valgene deres. Mange i boken velger et annet liv enn de skulle hatt. De bytter side, sviker landet sitt eller finner seg ikke til rette i den verden de er kommet inn i. »

Når Ladros så sier: ” ”Men de du skriver om, er jo ikke hverdagsmennesker, for flere av dem har eksepsjonelle historier?”, er Dypviks svar:  ” –  Jo, men denne metoden gir likevel en annen nærhet til tiden du får om du leser vanlig historie. Du får et annet følelsesutbytte, du kan forstå hvordan det var for andre å leve i en annen tid.”  … ”En alternativ måte å lære om og forstå historien på.”

Spennende, tenker denne skribenten. Gleder meg til å lese den.

Her er en link til en anmeldelse av: Det var DDR. Fortellinger fra et nedlagt land.

Og en invitasjon til lanseringen av boken: Berlinhistorier: Kald krig i den nedlagte byen. 

https://www.goethe.de/ins/no/no/ver.cfm?fuseaction=events.detail&event_id=20909897

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gunhild GjevjonGunhild Gjevjon
Gunhild Gjevjon
Bibliotekar, førskolelærer, mor og bestemor. Idemessig platform: Troen på kjærlighetens kraft og den frie ytring. Mål: Redelige og ryddige forhold i Nesoddpolitikken.

Legg igjen en kommentar

Top
%d bloggere liker dette: