Du er her
Hjem > Kultur > EKKO - Musikkspalten > Dagens Musikk #54

Dagens Musikk #54

Dette innlegg er eldre enn 4 år og kan være utdatert.


≡Av Tore Svein Olsen≡
I kjølvannet av diskusjonen om tunell eller bro, la meg starte med en liten gladmelding fra Charles-broa i Prag. Dette kan nok ikke skje i en tunell!

I serien med storband så tenkte jeg å ta med et eksempel på en annen type bromusikk: «The Bridge» – spilt live i The Blue Whale, Los Angeles 19. september 2016. Dette er også musikk som handler om bro – en bro mellom ulike elementer i musikk.

Noe av vitsen med å krysse en fjord er jo nettopp det: Vi skal krysse en strekning med vann under, enten under eller over. Her er et eksempel på musikk på Oslofjorden, gitt ut av EUROVISJON TV og offentliggjort på YouTube. Vi hører – og ser – Daniel Diges med melodien Algo Pequeñito (Something Tiny).

Fortsette med musikk i tuneller? Det har vist seg ganske vanskelig å finne passende musikk som illustrerer musikk fra tuneller. Men her er i alle fall Dire Straits «Tunnel of Love».

Uansett, når man kommer ut av tunnelen, enten det er på Drøbak-siden eller i Hurum, så er det sikkert nok «Light at the End of the Tunnel» med musikk av Andrew Lloyd Webber. Her er Jimmy Lockett fra 1992.

Humor i musikk, som ikke har noen ting å gjøre med å krysse Oslofjorden? Joda – en av de fremste representantene for dette var vel Victor Borge der han snakker om musikken til dansken Hans Christian Mozart! Hva? Mozart? Joda – typisk Borge dette her!

Legg igjen en kommentar

Top
%d bloggere liker dette: