Du er her
Hjem > Leserinnlegg > Dopinghysteriet

Dopinghysteriet

Dette innlegg er eldre enn 4 år og kan være utdatert.

Med ovenstående siktes til den famøse Johaug-saken. Fra den norske dommen stinker påtvunget generalpreventiv FIS-skandale helt ut til oss her på tjukkeste Nesodden.

Sakens fakta teller ikke. Helt andre forhold er avgjørende. Vi som har fulgt utviklingen fra lek og amatøridrett til dagens kyniske internasjonale kjendis- og underholdningsindustri, styrt av tunge pengeinteresser, er ikke forbauset. I dette udiskutabelt kalkulerende og hensynsløse miljøet er det dopingjegerne opererer. Som en i utgangspunktet renoverende og formildende instans.

I konkurransesammenheng på visse premisser kan dopingjakt ha en berettigelse. Spesielt overfor organisert, systematisk doping på nasjonal basis. Forutsatt at jakten utøves innenfor definerte rammer. Vi mennesker vil alltid tøye strikken. Går det så går det. Johaug-saken er et eksempel på grotesk dopingjakt helt ut i parodien.

I ettertid vil Johaug-saken bli et generaleksempel på galskap satt i system. Et munnsår, behandlet med en sårsalve uten prestasjonsfremmende effekt, til overmål verken før eller under konkurranse, men om sommeren, langt unna skisesongen! Har idrettsutøvere aldri fri, ferie eller et privatliv, men er fritt vilt døgnet og året rundt?

Den norske dommen, 13 mndr. utestengning, var klart generalpreventiv, et mottrekk for å unngå at FIS skulle ødelegge hennes karriere og liv. Men Fis har ankerett og bruker den for alt den er verdt. Det suverene norske naturtalentet skal knuses. Bakspillerne og sensasjonspressen får dermed sitt.

Omstendighetene indikerer tydelig at Johaug er offer for et komplott. Kjedelig for FIS-kretsen da, med tanke på Olympiaden, at Norge har fått suverene Bjørgen tilbake. Og i tillegg har vi Kaspersen Falla. På Herresiden har vi det blottende unge naturtalentet Johannes Klæbo. Konspiratørene har det ikke greit. Men nå er vi alarmert. Dopingjegerne kan ikke tillates å herje fritt. Utøvernes rettssikkerhet må trygges mot useriøse bakspillere og dopinganklager.

Reidar Gunder

Legg igjen en kommentar

Top
%d bloggere liker dette: