Du er her
Hjem > Leserinnlegg > Amta i myte og virkelighet

Amta i myte og virkelighet

Dette innlegg er eldre enn 4 år og kan være utdatert.

Spillet rundt ”Signalen”

”Det finnes ingen andre enn Amta som rapporterer systematisk om det som skjer i Frogn og på Nesodden”, skriver Amtas redaktør, Felicia Øystå, i Amta 6. mars 2017. Hun påberoper at i Amta er vi ”sikret en fri og uavhengig rolle i forhold til politiske, økonomiske og religiøse interesser”.

Som vi alle tydelig ser gaper redaktøren her over en skikkelig munnfull. Er hun i sin fulle rett? La oss etterprøve. Vi finner fort at når det gjelder tema som for eksempel gratulasjoner ved fødselssdager eller å etterlyse katter og hunder på vidvanke, er Amta en upåklagelig syklubbavis. Men som det fremgår har redaktøren ambisjoner også langt utover den slags.

Redaktøren gjør seg viktig på områder av ganske annnerledes samfunnsmessig betydning for oss som befolker tvillingkommunene Frogn og Nesodden. Som kjent har det særlig for sistnevnte i den senere tid vært under oppseiling en rekke svært betenkelige politiske og økonomiske forhold.

Selvros stinker som kjent. Hva med Amtas? Når Amta nå om dagen – 7. mars for å være presis – redaksjonelt gråter krokodilletårer i etterkant av stanken fra de politiske interessene rundt spillet omkring ”Signalen” og herunder griper til sterke ord som ”løgn” og ”urettferdighet”, avsetter dette hos saksinformerte en ekkel ettersmak. De rette fakta om avisens indignasjon bør komme på bordet.

Da bl. a. med tanke på at den som her fører pennen, mot slutten av det året vi har lagt bak oss, sendte to alarmerende artikler til Amta om det lumske politiske spillet rundt Signalen. Redaksjonen valgte uten videre å skrote begge artikler. Nå, etter at alt er for sent, å sette seg på sin høye hest og skryte på seg en politisk/moralsk rolle den i praksis ikke har levd opp til, bør ikke få passere ubelyst. Redaktøren burde anstendigvis holdt tilbake så vel krokodilletårene som selvrosen. Derved unngått å fremstå som tilnærmet hyklersk.

 Reidar Gunder

 

Bjarne NordbeckBjarne Nordbeck
Bjarne Nordbeck
Fungerende redaktør, bidragsyter, frihetlig samfunnsaktør og web-master for Nesoddposten.

Legg igjen en kommentar

Top
%d bloggere liker dette: