Du er her
Hjem > Kultur > EKKO - Musikkspalten > Dagens Musikk #55

Dagens Musikk #55

Dette innlegg er eldre enn 4 år og kan være utdatert.

≡Av Tore Svein Olsen≡
Her er en sjeldenhet først i dag. Nesodden/Frogn kammerkor og Drøbak Storband sammen med siste melodi fra Duke Ellington’s store verk; Sacred Concert. Dette ble spilt inn i Ås kirke 25.november 2007 av et kamerateam og med profesjonell lyd! Dette utdraget har aldri vært vist før, og jeg vil takke de medvirkende for tillatelser til å vise dette utdraget fra en privat DVD som ble utgitt etter evenementet. Altså mine kjære lyttere fra Nesodden og Frogn: her er den! Sangsolist var Idun Thorvaldsen og dirigent for anledningen Petter Kateraas. God fornøyelse, dette er mektig musikk!!


I dag tenkte jeg å se på uttrykket «flash mob». Dette er en overraskende del av musikken, der et orkester eller en enkeltperson overrasker et intetanende publikum med et musikalsk innslag. Først i dag så vi en eldre herremann på 81 år som tok en gitar fra hylla i en butikk og begynte å spille, til stor overraskelse for alle som var tilstede.

Fra Norge kommer en stor flashmob med Madcon fra Eurovision 2010. For oss som så dette den gangen i regissør Kim Strømstads regi vil vi ikke glemme dette så lett. Her er hele Europa med! Og dette var stort sett en direktesending!

Noe av vitsen med en flashmob er å få mennesker i tale. Til og med på et fly går det an! Her er besetningen fra den australske oppsettingen av ‘Lion King’ med melodien «Circle Of Life». Til stor forundring fra alle som satt på flyet!

Norge har også hatt dette. Her er et klipp fra Trondheim i 2015. «Pitbull Fireball» i gatene i Trondheim.

Jeg vet ikke hva Edvard Grieg ville ha sagt om denne opptredenen med orkester. Her er Bachus Classic Orchestre med «Dovregubbens hall» fra ‘Peer Gynt’. Men vi hører også fra Beethovens 9. symfoni «Ode to joy» der bassisten prøver å samle inn litt penger.

Joni Sledge her forlatt oss. Vet du ikke hvem det var? Her er en melodi hun spilte inn i 1979 under navnet ‘Sister Sledge’. Melodiens titel var «We Are Family».

Til slutt i dag en gledessang fra den lille spanske byen Sabadell, nord for Barcelona. Her med fullt orkester og kor, Orquestra Simfónica del Vallés med tre kor. Dette er til å bli i godt humør av! Beethoven hadde likt denne versjonen av «Ode to Joy!» Og det beste (?) med det hele er at jeg engang har vandret i de samme gatene i denne lille sjarmerende byen! https://www.youtube.com/watch?v=87qT5BOl2XU

 

Bjarne NordbeckBjarne Nordbeck
Bjarne Nordbeck
Fungerende redaktør, bidragsyter, frihetlig samfunnsaktør og web-master for Nesoddposten.

Legg igjen en kommentar

Top
%d bloggere liker dette: