Du er her
Hjem > Uncategorized > Der fikk vi litt informasjon, jo!

Der fikk vi litt informasjon, jo!

Dette innlegg er eldre enn 4 år og kan være utdatert.

≡Av Tormod Bjørnstad≡
Ad hoc-komiteen for Signalen har arbeidet i to måneder, men det har vært umulig å finne noe informasjon om møtene, sakene og vedtakene. Vi i Nesoddposten har pekt på at dette har vært brudd på regelverket.

Nå har det heldigvis skjedd noe!

Nesoddposten har tidligere tatt opp problemet med at Ad hoc-komiteene har arbeidet i hemmelighet, se artiklene Uærlige spill i lukkede rom? og Ad hoc-referater om Signalen, Nesoddtangen gård og gamlebrygga. Vi har pekt på at kommunen har brutt gjeldende regelverk når ikke folkevalgtes møter blir kunngjort og at ikke møtebøkene blir publisert.

Og litt etter litt har det jammen dukket opp enkelte informasjoner på kommunens hjemmesider! Møtet i Ad hoc-komiteen den 15. mars ble riktignok kunngjort først samme dag, bare noen få timer før møtet. Der var det ingen sakliste eller lå noen lenke til andre sakspapirer. Men vi som ville overvære møtet fikk i alle fall vite at møtet skulle avholdes.

Og sannelig; samme dag dukket det plutselig opp en lang innholdsliste med artikler om Ad hoc-komiteenes arbeid og referater fra de fleste møtene:

 

Se det!

Og det er nesten utrolig, men hvis du søker på ordene «ad hoc», vil du se at kommunen har tatt med litt om den forrige Ad hoc-komiteen også! Den som arbeidet med Kaupangrapporten og kommuneøkonomien. Den la frem sin innstilling i juni 2016, så det er vel lov å si at det har tatt sin tid?

Det er nesten utrolig! Men bedre sent enn aldri!

Nå ønsker vi oss tidligere informasjon og noen saksdokumenter også, så vi kan klare å forstå hva politikerne jobber med. Kanskje det kommer i fremtiden?

Vi håper at dette er indikasjoner på større åpenhet og bedre informasjon om det politiske arbeidet.

Bra jobbet, kommunen!

Og vi i Nesoddposten er litt stolte, fordi vi tror vi har medvirket til forbedringen!

Tormod BjørnstadTormod Bjørnstad
Tormod Bjørnstad
Bakgrunn som lærer, forlagsredaktør, daglig leder og konsulent. Opptatt av medvirkning og nye demokratiske modeller i lokalpolitikken. Lang erfaring som amatørmusiker.

Legg igjen en kommentar

Der fikk vi litt informasjon, jo!

Dette innlegg er eldre enn 4 år og kan være utdatert.

≡Av Tormod Bjørnstad≡
Ad hoc-komiteen for Signalen har arbeidet i to måneder, men det har vært umulig å finne noe informasjon om møtene, sakene og vedtakene. Vi i Nesoddposten har pekt på at dette har vært brudd på regelverket.

Nå har det heldigvis skjedd noe!

Nesoddposten har tidligere tatt opp problemet med at Ad hoc-komiteene har arbeidet i hemmelighet, se artiklene Uærlige spill i lukkede rom? og Ad hoc-referater om Signalen, Nesoddtangen gård og gamlebrygga. Vi har pekt på at kommunen har brutt gjeldende regelverk når ikke folkevalgtes møter blir kunngjort og at ikke møtebøkene blir publisert.

Og litt etter litt har det jammen dukket opp enkelte informasjoner på kommunens hjemmesider! Møtet i Ad hoc-komiteen den 15. mars ble riktignok kunngjort først samme dag, bare noen få timer før møtet. Der var det ingen sakliste eller lå noen lenke til andre sakspapirer. Men vi som ville overvære møtet fikk i alle fall vite at møtet skulle avholdes.

Og sannelig; samme dag dukket det plutselig opp en lang innholdsliste med artikler om Ad hoc-komiteenes arbeid og referater fra de fleste møtene:

 

Se det!

Og det er nesten utrolig, men hvis du søker på ordene «ad hoc», vil du se at kommunen har tatt med litt om den forrige Ad hoc-komiteen også! Den som arbeidet med Kaupangrapporten og kommuneøkonomien. Den la frem sin innstilling i juni 2016, så det er vel lov å si at det har tatt sin tid? (mer…)

Bjarne NordbeckBjarne Nordbeck
Bjarne Nordbeck
Fungerende redaktør, bidragsyter, frihetlig samfunnsaktør og web-master for Nesoddposten.

Legg igjen en kommentar

Top
%d bloggere liker dette: