Du er her
Hjem > Aktuelt > Bestilling: Sol og fjord, god mat til en enkel penge, dobbel cappuchino og en zacapa, takk

Bestilling: Sol og fjord, god mat til en enkel penge, dobbel cappuchino og en zacapa, takk

Dette innlegg er eldre enn 4 år og kan være utdatert.

≡Av Inger Johanne Norberg≡
Gjester stiller høye krav. Utfordring for både nesoddingene og ny drifter på gamle Signalen

Kommunestyret 22. mars ga Dag Tjersland og co tilsagn på fem års drift på Signalentomta. Dagen etter intervjuet Nesoddposten kommende gjester om deres ønske for serveringsstedet. Gjestene hadde den ambisiøse bestillingen klar.

Natur ute og inne, god mat og alt innen drikke
Et flertall ønsker seg kvalitetsmat, både enkel mat og et mer fullverdig måltid. Ønskene er alt fra allsidige italienske retter til hun som vil ha ordentlig mat og som har pizza helt opp i halsen. Gjestene vil ha alle drikkevarer, flere kaffesorter, flere drinkesorter, øl, sprit og vin. Bare myntete fra Midtøsten mangler.

Det er viktig å kunne ta med seg barn. Mange gjester vil ha et lavt prisnivå som gir alle mulighet til å bruke serveringen.

Dessuten vil nesoddingene ha god og rask service. Med utropstegn.

Både nesoddingene og ny drifter har fått en utfordring
For at det skal være et markedsgrunnlag for gjestenes høye ambisjoner må nesoddingene bruke stedet. Mye og hele tiden helst. For at dette skal bære seg bør nesoddingene til stadighet hygge seg i nærmiljøet, ikke være redde for å møte kjente og gå ut oftere. Kanskje litt europeisk stikk-innom-for-en-prat-og-en-drikke?

Samtidig må nesoddingene benytte stedet om dagen da de fleste jobber. Så hva kan drifter komme opp med da? Tilbud til småbarnsforeldre og hjemmeværende, tilbud til næringslivet som ikke har et eneste, enkelt lokale for møter eller tilbud om felles helårsbad i samarbeid med frisklivssentralen? Foredrag og dans? Bare fantasien setter grenser. Vi venter spent på å få presentere hele planen til drifterne når den er klar.

Eiendommens verdi
Nesoddposten spurte også gjestene om hva som er fint med Signaltomta.

Alle de spurte trakk fram den fine plasseringen. Vektlagt ble både naturopplevelsen og nærheten til kollektivtrafikk for besøkende.

Verdien på området rundt kollektivterminalen er svært verdifullt og høyt skattet av befolkningen. Besøkende vil både sitte ute og inne. Gjestene vil ha muligheten til fleksibilitet i vær og humør. Serveringsstedets uteområde har hittil vært fysisk åpent. Når serveringen er lukket kan folk allikevel finnes sittende der helt for seg sjøl. Kanskje gjesten føler seg hjemme. Og kommer helt sikkert tilbake en annen dag i åpningstiden.

Kontrakten undertegnes
Kontrakten undertegnes i disse dager. Når det er gjort, kommer ny drifter tilbake til oss med detaljert informasjon om tanker rundt drift og tilbudet på stedet. Vi er alle spent på resultatet og hvorvidt gjestene får ønskene oppfyllt og hvorvidt nesoddingene kjenner sin besøkelsestid.

Inger Johanne Norberg


Åtte interesserte båtpassasjerer ble bedt om å svare på spørsmål 23. mars. Alle svarene kan leses i sin helhet her:

Hva synes du er fint på Signalen?

Svar

Beliggenheten, solrikt
Beliggenheten tett til Oslo, utsikten
Flott beliggenhet, god tilgjengelighet fra hele Nesodden, lett å stikke innom etter jobb, kan være turmål for Olso-folk.
Tilgang fra båt, beliggenhet
Nær fjorden, god mat, hyggelig atmosfære/interiør
Hvor det er plassert mot fjorden – må bevares lett tilgjengelig båt og buss.
Beliggenheten ved sjøen, tilgjengelighet med buss og båt, mulighet til å sitte både ute og inne.

Hva ønsker du av Tjerslands serveringssted?

Svar

Øl – sprit
Et godt spisested med et menykart som har allsidige italienske retter som ikke koster så dyrt at det bare er for et fåtall av Nesoddens befolkning.
Mat og drikke av god kvalitet. Konserter og annet kulturelt tilbud. Åpent hele året.
Gode enkle småretter. Større utvalg av drikke. Gode kaffevarianter.
Raskere servering, mer serviceinnstilte kelnere!!! Noe rimeligere priser på maten, flere barnemenyer, større utvalg på menyen.
Spisested – små og store retter. Bar – konserter.
Enkle retter i flere prisklasser. Mulighet til å ku ta et glass vin/øl. Mulighet til å leie stedet/ deler av stedet. At det arrangeres forskjellige aktiviteter musikk, foredrag, matkurs og dans.
Ordentlig mat, jeg har pizzakonsept helt opp i halsen.

Inger Johanne NorbergInger Johanne Norberg
Inger Johanne Norberg
Alle mennesker skal ha mulighet til å påvirke eget liv og omgivelser på en positiv måte. Mange innbyggere føler at de ikke har muligheter for innflytelse og medvirkning fordi “Det nytter ikke allikevel”. Innbyggerne er imidlertid den største ressurs og besitter omfattende kunnskap om lokalsamfunnet og om seg selv. For å kunne oppnå innflytelse og medvirkning er informasjon og kunnskap nødvendig. NesoddPosten vil være et middel til at innbyggere skal få bedre kunnskap og aktuell informasjon om viktige beslutninger på Nesodden. NesoddPosten vil også være et middel til at innbyggerne skal påvirke, oppnå innflytelse og medvirke i utviklingen av lokalsamfunnet og eget liv.

Legg igjen en kommentar

Top
%d bloggere liker dette: