Du er her
Hjem > Leserinnlegg > Postpakker til Fagerstrand igjen?

Postpakker til Fagerstrand igjen?

Dette innlegg er eldre enn 4 år og kan være utdatert.

Kommunestyret fattet følgende enstemmige vedtak etter interpellasjon fra Rødt:

«Postvirksomhet i Norge skal sikre alle i landet grunnleggende posttjenester av høy
kvalitet. Kommunestyret i Nesodden ber Stortinget instruere Posten Norge om å legge
samfunnsinteresser til grunn for sine plasseringer av postkontor.
Kommunestyret forventer at Posten Norge raskt finner en løsning for utlevering på Fagerstrand igjen.»

Nå er det ikke sikkert at hverken Stortinget eller Posten Norge bryr seg særlig om hva kommunestyret på Nesodden uttaler, men det er i alle fall et grunnlag for å ta saken opp.

Nå var nok Adland den mest ærlige politikeren som snakket om at det ikke var så enkelt for posten med den konkurransen de har. Men konkurransen er Stortingsvedtatt etter forslag fra Arbeiderpartiet. De har gjort en statsetat om til et aksjeselskap. Aksjeselskap har etter aksjeloven plikt til å bringe profitt til sine eiere. Det kommer i motstrid til samfunnsansvaret som nevnes i vedtektene.

Nedleggelsen av postutlevering på Fagerstrand kommer som følge av en strid mellom posten Norge og Norgesgruppen (som har kontroll over begge butikkene på Fagerstrand) om betaling for post i butikk. Norgesgruppen synes ikke fortjenesten på posten Norge sine avtaler er god nok. Posten Norge vil ikke drive egne utleveringssteder. To store monopolbedrifter sloss og kundene og miljøet taper. Å kjøre pakker fra Oslo til Bjørnemyr, for deretter å få en rekke privatbiler til å kjøre pakkene tilbake til Fagerstrand genererer unødig trafikk og ekstra klimautslipp.

Vår ordfører, som snart skal på Stortinget, ble utfordret på å gjenopprette Posten som statsetat med samfunnsoppgaver. I kommunestyresalen vakte det mest latter. Hvorfor er det så umulig?

Ballen sendes til Fagerstrand. Når kommer kampanjen for å få posten tilbake?

Geir Christensen

Rødt

Legg igjen en kommentar

Top
%d bloggere liker dette: