Du er her
Hjem > Leserinnlegg > Toppen av isfjellet

Toppen av isfjellet

Dette innlegg er eldre enn 4 år og kan være utdatert.

Det betenkelige politiske spillet omkring nedleggelsen og rivingen av Signalen og den påfølgende lett gjennomskuelige prosessen vedrørende selve tomten, har i løpet av noen uker på ettervinteren gått fra ulmebrann til full fyr her på Nesodden. Nettavisen Nesoddposten sparer ikke lenger på kruttet. Med tungt skyts retter den et veritabelt frontalangrep mot den politiske kommuneledelsen.

Det tjener ingen hensikt å referere fra nettavisen, siden en hver kan logge seg inn og lese. Men Tonje Gjevjon har et særdeles saklig innlegg, som det er grunn til å kommentere. Her forklarer hun nøye hvordan en seriøs demokratisk kommuneledelse punkt for punkt ville ha gått frem. Hvorfor skjer ikke det på Nesodden?

Hvorfor sitter vi nesoddinger nå med dystre tanker om hva som egentlig foregår bak de politiske kulissene? Det går rykter om et 12 -14 etasjers høybygg på tomten. Dette minner både om de spekulative høybyggene på bryggeområdet nesoddingene ved århundreskiftet gikk kvinne og mann av huse og fikk stoppet, og om et nytt ”fyrtårnaktig” prosjekt ordfører Sandberg og næringsleder Bjerke for noen år siden jublet over på samme sted, og som undertegnede gikk skarpt ut mot i Amta. Da ble det stille om prosjektet, men nå kan det synes å være her igjen.

I dag vet vi imidlertid mer. Det foreligger dramatiske fylkesplaner om hele Nesoddens videre skjebne. Disse er så drastiske at man våger ikke å gå offentlig ut med dem, da de ville vekke stor oppstandelse og opposisjon. Følgelig må man fange nesoddingene ved tiltak skritt for skritt. I denne forbindelse er lureriet rundt Signalen avledende og bare toppen av isfjellet. Selve hovedmassen befinner seg under overflaten. Noe folk flest foreløbig ikke kan tenke seg. Men luringene på kommunalt og fylkesnivå har tiltenkt Signalen-tomten den beryktede rollen som foten i dørsprekken. Taktisk må tomten leies ut kortsiktig i påvente av spekulasjonsplanene som foreligger for bryggaområdet og i neste omgang hele Nesoddtangen innenfor trekanten Flaskebekk, Hellvik, Brygga, som de ikke har våget å avsløre. Alt skal omdannes til by med høyhus og betongblokker for flere titusen nye innflyttere. Problemet for luringene er at en midlertidig kort leieavtale med bygg på tomten for helårsdrift vil ikke være økonomisk bærekraftig for noen. Her har de kjørt seg fast i et vanskelig hjørne å komme ut fra.

Reidar Gunder

Bjarne NordbeckBjarne Nordbeck
Bjarne Nordbeck
Fungerende redaktør, bidragsyter, frihetlig samfunnsaktør og web-master for Nesoddposten.

Legg igjen en kommentar

Top
%d bloggere liker dette: