Du er her
Hjem > Aktuelt > Garnbutikken på Tangen feirer «u-rundt» jubileum

Garnbutikken på Tangen feirer «u-rundt» jubileum

Dette innlegg er eldre enn 4 år og kan være utdatert.
-Det er mye takket være lojale, sosiale og kunnskapsrike kunder 2ving Garn & Strikk har utviklet seg så positivt, sier Tove Smørsgård og inviterer til tre-års feiring hele uka.
-Det er mye takket være lojale, sosiale og kunnskapsrike kunder 2ving Garn & Strikk har utviklet seg så positivt, sier Tove Smørsgård og inviterer til tre-års feiring hele uka.

≡Av Gisle Rostvåg≡
Det er fest for strikkemiljøet på Nesodden når garnbutikken 2ving Garn & Strikk feirer sine første tre(!) år denne uka.

-I min alder utsetter man ikke feiringer, ler Tove Smørsgård (62). Det er hun som er «2v» i strikkebutikken 2ving Garn & Strikk på Tangenåsen. På tre år har butikken utviklet seg til å bli et samlingspunkt for strikkemiljøet på Nesodden. De litt bortgjemte lokalene like ved Samfunnshuset er blitt et møtested for nesoddinger med svært ulik håndarbeidserfaring.

Stolt
-Jeg er faktisk litt stolt av at butikken har fått ord på seg for å være et sted der man kan få hjelp og veilledning, sier Smørsgård.

-Kan du hjelpe alle?
-Jeg kan en del. Og i løpet av disse tre årene har jeg lært mye av kundene. Men det jeg ikke kan, er det ofte noen blant kundene som vet noe om. Her har noen strikket sine første masker. Andre har vært med på å løse vanskeligheter i temmelig avanserte prosjekter, forteller hun.

Takk
-Det jeg ønsker med å markere et «u-rundt» jubileum såpass kraftig, er rett og slett å takke kundene, forklarer Smørsgård:

-Det er kundene som er miljøet. Det er kundene som deler sin erfaring og kompetanse med hverandre. Det er kundene som sprer ordet om butikken til venner og kjente, påpeker hun.

I jubileumsuka lover Smørsgård at kundene skal møtes med til dels kraftige rabatter på både garn og strikkeklær. Og dersom hun, som hun selv sier det, får «sparka igang Gubben», kan det bli vafler og sang på spontan amatørbasis under veis….

Næringspolitikk
-Ingen næringsdrivende uttaler seg i lokalpressen uten å kommentere kommunens næringspolitikk?

-Jeg har ikke noe utestående med kommunen. Men det ser ut til å være et stort, udekket behov for små, rimelig forretningslokaler. Kommunen kunne, for eksemel, ha stilt krav til kjøpesentereierne om å tilby lokaler på realistiske vilkår til lokale småbedrifter. I dag stenges alle som ikke er kjedebutikker effektivt ute fra kjøpesenterne.

-Forretningslivet er vel en jungel?
-Mulig det. Men noe av det som har overrasket meg positivt de siste tre årene, er i hvor stor grad forretningsdrivende på Nesodden spontant hjelper og støtter hverandre.
Nærbutikkens framtid

-Tror du på ei framtid for de små, lokale butikkene i internettets tid?
-Selvfølgelig! Det er det reneste sjansespill å kjøpe, for eksempel, garn via nettet. Fargene er feil og du får ikke kjenne på garnet. Før het det at «et bilde kan si mer enn 1000 ord». I dag må vi si at «en internettpresentasjon kan lyve mer enn 1000 ord.»

Legg igjen en kommentar

Top
%d bloggere liker dette: