Du er her
Hjem > Hva skjer > Coro Misto fremfører stort korverk

Coro Misto fremfører stort korverk

Dette innlegg er eldre enn 4 år og kan være utdatert.

Kammerkoret Coro Misto skal synge Händels Dixit Dominus på sine vårkonserter 23. april i Nesodden kirke og 24. april i Nordby kirke. Dixit Dominus er et av Händels viktigste kirkemusikalske verk og han var bare 22 år gammel da han skrev det. Det ble urfremført for nøyaktig 310 år siden, i april 1707.

Dixit Dominus er et stort og krevende verk for femstemt kor, solister, strykere og orgel. Det består av ti forrykende og uttrykksfulle polyfone satser baserte på gammeltestamentlig tekst om det godes seier over det onde, en latinsk tekst hentet fra Bibelens salme 110. Teksten i den første satsen er: «Herren sa til min herre: Sett deg ved min høyre hånd, til jeg får lagt dine fiender som skammel for dine føtter». Dette er storslått og engasjerende kirkemusikk, – med dramatiske og kraftfulle virkemidler.

Dirigenten Marilena Zlatanou har transponert verket, og Stefan Ibsen Zlatanos spiller orgel.

Coro Misto skal også synge første sats fra Felix Mendelssohns Salme nr. 42 og Gioacchino Rossinis Salve Regina, og Pilegrimskoret fra operaen Tannhäuser av Richard Wagner.

Bjarne NordbeckBjarne Nordbeck
Bjarne Nordbeck
Fungerende redaktør, bidragsyter, frihetlig samfunnsaktør og web-master for Nesoddposten.

Legg igjen en kommentar

Top
%d bloggere liker dette: