Du er her
Hjem > Leserinnlegg > Under overflaten

Under overflaten

Dette innlegg er eldre enn 4 år og kan være utdatert.

Alt oppstyret omkring Signalen minner nå sterkt om toppen av isfjellet som Titanic styrte unna og i stedet uforvarende støtte på det digre ismassivet under overflaten og forliste.

På samme vis har også vi nesoddinger styrt unna Signalen til nå – etter at det er for sent – når vi lar oss fiksere av de politiske manipulasjonene i forbindelse med ny leier, uten å observere den massive egentlige trusselen som konfronterer oss under overflaten og kan føre til vår egen undergang.

Konsekvensene av den massive trusselen som Oslo og Akershus fylkesledelse holder skjult for Nesodddens befolkning, er så oppsiktsvekkende og sjokkerende at hvis nesoddingene fattet rekkevidden av hva disse går ut på, ville de få alvorlige problemer med nattesøvnen.

Det fatale under omstendighetene er at Nesoddens politikere gjør ikke jobben sin som våre tillitsvalgte, men opptrer som fylkesledelsenes løpegutter og ”nyttige idioter”, antagelig ut fra den forfengelige og forfeilede tro at det å gjøre Nesodden til en umyndig bydel i Oslo, vil komme dem til gode. I høyden et par, tre partiledere vil til en viss grad bli tilgodesett. Resten vil måtte se langt etter et liv i politikken, for ikke å si en fremtidig politisk karriere. Det fins ingen gratis lunsj, men for å sitere de gamle grekere: ”Mot dumheten kjemper selv gudene forgjeves”.

Vi blir styrt av selvambisiøse middelmådigheter. Partipolitikere er også i rikspolitikken nettopp det. Nå vil de gjøre Oslo til millionby. De finner det forsmedelig i dagens verden at hovedstaden fortsatt er en forvokst småby. Byen mangler nesten fire hundre tusen innflyttere. De kan lett nok skaffes gjennom innvandring, men så lenge Oslomarka er hellig og urørlig, kan Oslo ikke huse dem. Dermed kaster fylkespolitikerne sine øyne på Nesodden, som ligger en halv time unna Oslo med rutebåten og har rikelig med utbyggingsmuligheter. De 18 000 som bor her i dag er bare å overkjøre eller flytte på. Spekulanter kan fort omdanne et naturlandskap til en asfaltørken av høyhus og betongblokker. Fylkesplaner ligger for lengst klare. Så da er det jo bare å sette i gang, mens nesoddingene sover de såkalt uskyldiges søvn.

Reidar Gunder

Legg igjen en kommentar

Top
%d bloggere liker dette: