Du er her
Hjem > Leserinnlegg > Nesodden SV svarer Amta

Nesodden SV svarer Amta

Dette innlegg er eldre enn 4 år og kan være utdatert.

I Amtas leder den 4. april gikk lokalavisen langt i å oppfordre Nesodden SV til å ta avstand fra lokallagets gruppeleder Christian Hintze Holm. Nesodden SV tar selvsagt på ingen måte avstand fra Holm, men mange av oss er derimot nå tilbøyelige til å ta avstand fra lokalavisen Amta.

På lite sjarmerende vis beskylder den samme lederen Holm for «trumpsk» faktafordreining. En slik type anklage er det som kjent umulig å svare på, da de fleste svar kan leses som en bekreftelse på anklagen. Vi får håpe at leserne ser at dette faller på sin egen urimelighet. At Amta i sin leder bruker slik sverteretorikk mot Holm understreker vel egentlig bare Holms kritikk av avisas fremstilling av ham.

Nesodden SV støtter selvsagt Holms kritikk i leserinnlegget den 3. april. Amta skrev ikke den 29. mars en «knalltøff» artikkel om den tidligere ordføreren, men brukte snarere en forside og et dobbeltsideoppslag på å mistenkeliggjøre ham uten grunnlag. Amta hadde ikke kjent til at leieavtalen på Signalen inneholdt en bestemmelse om at kommunen kunne kreve bygningene revet ved leieavtalens slutt, og konkluderte tydeligvis uten videre med at Holm holdt dette skjult.

Det virker som at Amta ikke forstod at dette punktet i leieavtalen var grunnlaget for at flertallet i formannskapet kunne vedta riving. At SV og Rødt det siste halve året har stemt mot riving av Signalen var fordi sjansen for å få nye leietakere allerede fra sommeren 2017 da ville bli mindre. Dette var for øvrig også i tråd med rådmannens innstilling.

Det er vanskelig å se at Amtas manglende innsikt i saken er Christian H. Holms skyld. Det er også vanskelig å se hvordan innbyggerne på Nesodden skulle få forståelse av disse forholdene når lokalavisen ikke klarer å gjengi dem. I stedet konkluderer Amta med at det er god journalistikk å blåse opp tre sider med beskyldninger om at mindretallspolitikere tilbakeholder opplysninger som aldri har vært skjult. Senere følger avisen dette opp med flere usaklige beskyldninger, samt forsøk på å vende lokallaget mot gruppeleder i laget på lederplass. Vi håper dette ikke er et spor lokalavisen vil fortsette i.

Styret i Nesodden SV

ved styreleder

Bjarne NordbeckBjarne Nordbeck
Bjarne Nordbeck
Fungerende redaktør, bidragsyter, frihetlig samfunnsaktør og web-master for Nesoddposten.

Legg igjen en kommentar

Top
%d bloggere liker dette: