Du er her
Hjem > Aktuelt > Postkontoret, den røde sendingspostkassen og frimerkeutsalget som forsvant.

Postkontoret, den røde sendingspostkassen og frimerkeutsalget som forsvant.

Dette innlegg er eldre enn 4 år og kan være utdatert.
Turid Borgen
Turid Borgen: Da vi kom hit var det postkontor her. Som erstatning for at det ble fjernet  fikk vi en rød sendingspostkasse.

≡Av Gunhild Gjevjon≡
Etter å ha  merket meg to leserinnlegg i Amta fra den 2.3. og 13.3.2017 ad.overnevnte sak bestemte Nesoddpostens utsendte seg for å ta et intervju med hun som har skrevet disse leserinnleggene. Navnet på denne skriveføre og engasjerte damen er Turid Borgen . Som tenkt så gjort og en vennlig stemme sa umiddelbart ja til et intervju på cafeen i Tangenten.

Og der er hun sammen med mannen sin som beskjedent vil trekker seg tilbake, men som selvfølgelig får sitte sammen med oss under intervjuet. Han henter kaffe og intervjuet kan starte.

 -Jeg er 70 år, sier Turid,  har bodd på Spro siden 1964 og har jobbet i resepsjonen på Sunnaas i 47 år. Da vi kom hit var det postkontor her. Som erstatning for at det ble fjernet  fikk vi en rød sendingspostkasse.  Så kom det, for et par år siden, en orientering på postkassen om at også den ville bli fjernet.  Jeg tok da kontakt per telefon med postens hovedkontor. Der fikk jeg snakke med en person som skulle ta kontakt med rette vedkommende. Hvem det var vet jeg ikke, men han/hun har ikke latt høre fra seg.

Siden sendepostkassen ble stående i to år tenkte jeg at de hadde ombestemt seg, men for ca. 4 uker siden ble den ble fjernet. Og nå har også den nærmeste butikken, Kivi på Fagerstrand, også sluttet  å selge frimerker.

Og du har observert hvem som har vært brukere av sendingspostkassen?

 -Ja, jeg bor med utsyn rett til postkassestativet der dagens post leveres hver dag. Har sett at det hver uke kom personer både til fots og bilende for å sende post pluss at jeg selv sender 2-4 brev ukentlig. Siden det leveres post til 11 kasser her, er tiden det tar å hente ut posten fra  sendepostkassen minimal.

Fjerningen av sendepostkassen går spesielt utover de som har bevegelsesproblemer og ikke er på nett/ har nettbank. Turid er engasjert nå. -Og mange av disse befinner seg blant de eldste av oss. For disse er konsekvensen av at sendepostkassen er blitt fjernet at de må ta drosje til nærmeste sendested for brevene sine. Mao posten er med å gjøre hverdagen til disse våre eldste vanskeligere.

Etter samtalen med Turid har Nesoddposten tatt kontakt med posten ved distriktssjef Arne Fossheim som svarer følgende på mail:

«Hei ! Som vi svarte i lokalavisa (Amta)  var denne postkassen lite eller ikke i bruk. Dette registrerer lokal distribusjonsledelse over tid og innleveringskassen ble fjernet etter en totalvurdering. Dersom postmengden fra Nesodden skulle øke svært mye i nær fremtid, kan vi eventuelt  vurdere om vi skal sette opp innleveringskassen igjen. Inntil da er det dessverre ingen klagemulighet. » Samt at A. Fossheim også i mail nr.2 sier at «denne kassen hadde post hver tiende dag i snitt. Og at det kunne gå 3 uker i strekk uten noe innhold.»

Til det svarer Turid Borgen : » Det eksisterer et postkassestativ med flere postkasser og sendingspostkasse. Jobben posten har gjort er å låse opp sendingspostkassen og ta ut brevene, noe som tar få minutter. Minutter som for posten betyr lite, mens for oss som bor her betyr mye. Jeg ber derfor igjen posten ved distriktssjef Arne Fossheim å revurdere fjerningen av sendingspostkassen.»

Og intervjueren tenker  at det også på postkassestativet i hennes område er en sendingskasse der i det i flere år har stått at den skal fjernes. At folk slutter å putte brev  i  sendingspostkasser når det står en slik beskjed er vel kan hende ikke overraskende?

Men det er aldri ikke for sent å snu, så Nesoddpostens sender dette intervjuet over til posten v/Arne Fossheim og ber om tilbakemelding. Her kommer svart:

«Jeg ser ikke at det har fremkommet noe nytt i denne saken. Det er selvfølgelig bekvemt å ha en rød tømmekasse så nærme sin bopel som mulig, men når disse ikke blir brukt regelmessig, er den ingen grunn til at den settes opp igjen. De røde tømmekassene vi har på Nesodden og andre steder på Østlandet, er ved knutepunkter, servicesenteret og butikker hvor beboerne gjerne er innom regelmessig. Beklager å måtte skuffe dere her, men beslutningen står.»

Nesoddpostens kommentar er: Trist med en slik manglende lydhørhet.

 

Bjarne NordbeckBjarne Nordbeck
Bjarne Nordbeck
Fungerende redaktør, bidragsyter, frihetlig samfunnsaktør og web-master for Nesoddposten.

One thought on “Postkontoret, den røde sendingspostkassen og frimerkeutsalget som forsvant.

Legg igjen en kommentar

Top
%d bloggere liker dette: