Du er her
Hjem > Leserinnlegg > Signalen og kommunale spekulanter

Signalen og kommunale spekulanter

Dette innlegg er eldre enn 4 år og kan være utdatert.

I Amta 29.03.2017 pranger et oppsiktsvekkende intervju over to sider med tittelen: ”Har visst lenge at Signalen skulle rives”.

Intervjueren er Steinar Knudsen, Amta og den intervjuede er Christian Hinze Holm, gruppeleder i SV. Det vises bl. a. til følgende: ”I 2007 da du (Hinze Holm) var ordfører, skrev kommunen med dem som den gangen fikk kontrakt på å drive på tomta at bygget skulle rives innen 31. desember 2016”.

Vi leser også: ”Christian Hinze Holm har gått langt i å antyde at det har foregått et spill i kulissene”. Han har sannelig vært i posisjon til å skulle kunne vite. På annen plass i oppslaget leser vi følgende:

”Festekontrakten mellom Nesodden kommune og fester ble underskrevet 25. april 2007, avsluttes med setningen. ”Det som her er avtalt, går foran tomtefestelovens bestemmelser”.

En virkelig oppsiktsvekkende formulering. Klart og uforbeholdent står det her svart på hvitt at kommunen har tatt seg friheten til å handle i strid med norsk lov! Da kommer vi ikke utenom spørsmålet: Med hvilken rett setter Nesodden kommune seg i lovgivers sted og handler etter eget forgodtbefinnende?

Er kanskje det offentlige fritatt for å følge loven når dens bestemmelser ikke harmonerer med det offentliges interesser? Vi trodde faktisk i vår enfoldighet at loven var lik for alle og at alle var like for loven. Men det er kanskje slik at Nesodden kommune står i en særstilling?

Eller er sakens kjerne den at Signalens og dagens problemer bunner i at Nesodden kommune egenmektig i sin tid pådyttet festeren til tomten en lovstridig kontrakt?

Reidar Gunder

 

Bjarne NordbeckBjarne Nordbeck
Bjarne Nordbeck
Fungerende redaktør, bidragsyter, frihetlig samfunnsaktør og web-master for Nesoddposten.

Legg igjen en kommentar

Top
%d bloggere liker dette: