Du er her
Hjem > Kultur > EKKO - Musikkspalten > Dagens musikk #60

Dagens musikk #60

Dette innlegg er eldre enn 4 år og kan være utdatert.


≡Av Tore Svein Olsen≡
Forrige gang lo vi mye her av gamle humorinnslag. I dag tenkte jeg at vi kunne høre på noe musikk som inneholder humoristiske innslag. Her er først ute Joseph Hayden med utdrag fra sin «Surprise» symfoni nr 94 i G-moll. Den ble i sin tid komponert for å vekke et halvt sovende publikum! Her dirigerer Leonard Bernstein Wiener Philharmoniker i et nyere opptak (2013?) hele symfonien som består av fire satser. 1. Adagio – Vivace assai, 2. Andante, 3. Menuetto: Allegro molto og 4. Finale: Allegro molto. Legg spesielt merke til Andante-satsen som begynner på 9:33. Dette vekket publikum!

Leonard Bernstein var en fantastisk pianist også, ikke bare en fantastisk dirigent!. Her er han med New York Philharmonic Orchestra, både også solist i Gershwins verk «Rhapsody in Blue», spilt inn i 1976.

Jazz og Leonard Bernstein? Joda, han dirigerer her Lewisohn Stadium Symphony Orchestra med solistene Louis Armstrong med hans berømte sekstett, spilt inn live i Lewisohn Stadium 14. juli 1956. Komponisten W.C. Handy satt i publikum oppløst i tårer!

Leonard Bernstein var også kjent som komponist av en rekke fine melodier. Her er «America» fra musikalen «West Side Story».

Her er Leonard sammen med en dame som selv sier at «jeg er ingen diva!» Leonard og Eileen Farrel med «Come rain, come Shine.» Spilt inn I 1987

Tilslutt i dag får vi en annen artists oppfatning og tolkning av En Bernstein komposisjon. Fra Kjøbenhavn i 1964, her er Oscar Petersons versjon av «Tonight» fra West Side Story. Dette er vel bra?

Etter flere oppfordringer så kommer en helt annen type artist, Ella Fitzgerald i en over to timer lang samling av «klassikere». For den som ønsker en slik dose, ønsker jeg en god dag!

Legg igjen en kommentar

Top
%d bloggere liker dette: