Du er her
Hjem > Aktuelt > Nesodden kommunes budsjett i 2017 er på litt over kr. 1.2 mrd.

Nesodden kommunes budsjett i 2017 er på litt over kr. 1.2 mrd.

Dette innlegg er eldre enn 3 år og kan være utdatert.

≡Av Gunhild Gjevjon≡
Og her er budsjettkuttene som rammer de sykeste og eldste av oss.  

Budsjettkutt på kr. 1.5 millioner ved Nesodden sykehjem .

Noe som betyr at sykehjemmet må gå ned på bemanning i samsvar med kuttets størrelse.  (Rådmannens tilleggsnotat til budsjettkuttet I 2017) Historien om at det ikke blir satt inn ekstra pleie om natten når en pasient er i ferd med å dø/døende.(Nordvolds historie) er sannsynligvis bl.a en konsekvens av dette budsjettkuttet.

Utgifter til forventet økning av antall eldre kuttes med  kr 1,8 mill.

Mao man tar ikke politisk høyde for den eldrebølgen som kommer.

Ingen ledige rom på Nesoddtunet sykehjem eller planer om nytt sykehjem.

Den 24.2.2017 i Amta bekrefter  virksomhetsleder Kristian Larsen at  » samtlige sengeposter på sykehjemmet er besatt».  Mao  det er ikke lenger noen ledige rom i herberget for de sykeste og eldste av oss.  Noe flertallspolitikerne har visst lenge og  lenger enn lenge. I en artikkel av den 25.5.2016 skrev Nesoddposten: ”For å skaffe plass til de eldste og sykeste står da flertallspolitikerne ovenfor følgende alternativer:

  1. Kjøpe plasser i andre kommuner, noe som er dyrt.  2. Gjøre kriteriene for å få plass på Nesoddtunet, når noen der dør, så vanskelige at de nærmest er halvdøde før de får tildelt plass. 3. Plassere to pasienter/brukere på samme rom. 4. Eller å la være å gjøre noe med basis i punkt 2.”

Rehabilitering av Nesoddtunet utsettes til 2020. 

En utsettelse som skjer til tross for at det lukter vondt av soilrørene på Nesoddtunets eldste avdeling. Gamle soilrør som ikke gjør jobben sin lenger. En av pasientenes pårørende måtte til for å si fra om dette. I et oppslag Amta (29.12.2016) sier Anne Simonsen (69) bl.a. at hun » opprøres over luften moren Karin (92) og de andre beboerne samt ansatte daglig puster inn i avdeling D/E i den eldste delen på Nesoddtunet. – Det stinker rett og slett piss her, hevder hun hoderystende.»

Oppgradering av kjøkkenet på Nesoddtunet utsettes til 2018. 

Minner om protesttoget når det gjelder flertallspolitikernes forsøk på innføre posemat på Nesoddtunet sykehjem.

Politikk er å prioritere, Nesoddpostens spørsmål blir da: hva skyldes flertallspolitikernes, H, Ap og Miljøpartiet de Grønnes, manglende prioritering av et verdig, godt og fremtidsrettet tilbud til kommunens eldste og sykeste?

Les også:  http://www.nesoddposten.no/stor-satsing-pa-omsorg/#more-11281

Gunhild GjevjonGunhild Gjevjon
Gunhild Gjevjon
Bibliotekar, førskolelærer, mor og bestemor. Idemessig platform: Troen på kjærlighetens kraft og den frie ytring. Mål: Redelige og ryddige forhold i Nesoddpolitikken.

Legg igjen en kommentar

Top
%d bloggere liker dette: