Du er her
Hjem > Hva skjer > Nominerte til ildsjelprisen 2017

Nominerte til ildsjelprisen 2017

Dette innlegg er eldre enn 4 år og kan være utdatert.

Ildsjelprisen 2017 deles ut på 1. maiarrangementet på Tangenten ca kl 17:10. Vi takker for mange mottatte forslag. Følgende 5 er nominert i år:

BJØRG BJORE OG GUNHILD SKATTEBOE nomineres for innsatsen for To gårds venner.  Bjørg har lenge vært leder for to gårds venner. Hun er to gårds venner som forslagstiller sier. Gunhild er aktiv med å holde Fundingrudhuset og To gård åpent for alle og  formidle Nesodden historie. Medlem av To gårds venner og i en årrekke nestleder i historielaget. Også en som hjelper og støtter folk uten å gjøre vesen av seg, absolutt et typisk «ja-menneske».

SISSEL RITTER ERIKSEN OG FRIVILLIGSENTRALEN er nominert for sin innsats der kommunen og offentlig velferd ikke strekker til. Med laber kommunal interesse og støtte, klarer de å drive et omfattende frivillig arbeid. Under budsjettforhandlingene i høst, når det kommunale tilskuddet var foreslått fjernet, deltok sentralen sammen med lærerne og Nesoddtangen gård sine venner aktivt i arbeidet med å bedre den sosiale profilen på budsjettet. I vår vil vi spesielt peke på initiativet for å holde onsdagsåpent på Nesoddtangen gård etter at kommunens tilbud ble redusert. Men sentralen driver mye «usynlig» også. Som nestleder driver Sissel en til en tjenesten som handler om å bidrag til enkeltmennesker. Det handler om praktisk hjelp når f.eks helsen svikter og ikke har annet nettverk som kan bistå..

LINDA MARIE LORVIK er som leder for brukerrådet ved Nesoddtangen gård nominert for sin kamp mot nedskjæringer innen psykisk helse. Brukerrådet var en drivkraft i kampen mot de usosiale budsjettkuttene som var foreslått. De organiserte, skrev, holdt innlegg i kommunestyret og fikk til mer enn de fleste. Det er krevende og imponerende av en gjeng som sliter med helseplager. Kunst er en viktig del av arbeidsmetodene på gården.

CHRISTER og GAEW NEXMARK for innsatsen med å stimulere kulturlivet på Nesodden.  De driver, «Kom og bli», restaurant på Granholt. Her slipper de til nye talenter til og det har utviklet seg et kreativt miljø. De driver idealistisk og etisk i en bransje som er tøff. De behandler folk med respekt.

PÅL ERIK PLAUM er nominert for sin store humanitære innsats. Arbeidet i over 15 år med Estlandsaksjonen er velkjent. Idealistisk og jordnært solidaritetsarbeid. Hans evne til å knytte personer og miljøer sammen er viktig. F.eks. når han engasjerte mennesker på vårt tidligere Asylmottak til å sette i stand sykler som han fikk fra Teigen og loppemarkeder – og som ble sendt til Estland.

Bjarne NordbeckBjarne Nordbeck
Bjarne Nordbeck
Fungerende redaktør, bidragsyter, frihetlig samfunnsaktør og web-master for Nesoddposten.

Legg igjen en kommentar

Top
%d bloggere liker dette: