Du er her
Hjem > Kultur > EKKO - Musikkspalten > Dagens musikk #61

Dagens musikk #61

Dette innlegg er eldre enn 4 år og kan være utdatert.

≡Av Tore Svein Olsen≡
Denne gangen slår vi først til med moderne popmusikk, denne gangen på fransk!

Og om dere orker, her er også en video fra Harper Valley, USA, der vi får illustrert sangen «Fru Johnsen». Dette er en riktig gammel innspilling på amerikansk av «Fru Johnsen», «Harper Valley» fra 1986, skrevet av Tom Hall. Her ser vi alle de som er omsunget i teksten.

Her er da også den norske originalen, også fra 1976. Her er Inger Lise Rypdals versjon! Og teksten er den samme, lettere bearbeidet.

Hvorfor spiller jeg nå denne melodien, mon tro? Jo, enkelt og greit, den satt rett i sjelen min da den kom ut, og jeg syntes den gangen at dobbeltmoralen var svært tydelig i datidens norske samfunn. Men den er vel ikke så tydelig i dag? Eller, tar jeg feil, når jeg ser på de av våre politikere som kjører rundt i dieselspyende bilmonstre samtidig som de prediker el-bilens fordeler? Og i USA er det helt ok å se noen bli saget opp av en motorsag, men å vise pupper? Å huff, og huff. Her er en skandalevideo der Miley Cyrus synger og henger naken i låta «Wrecking Ball».

Men svingende musikk er jo også viktig. Her er en elektrifiserende melodi i latin-stil nesten til slutt i dag! Nå får jeg lyst til å dra ut og svinge meg rundt på terrassen! .

Og helt til slutt i dag, en god jazzinnspilling med en gammel blues fra xxxx «ST. Louis Blues» skrevet av W.C.Handy og her sunget av Maggie Ponce med With Charly Perez, Mario Siles and Arturo Pueyo i El Águila. I allefall kan man si at dette er sunget rett ut fra hjertet.

Bjarne NordbeckBjarne Nordbeck
Bjarne Nordbeck
Fungerende redaktør, bidragsyter, frihetlig samfunnsaktør og web-master for Nesoddposten.

Legg igjen en kommentar

Top
%d bloggere liker dette: