Du er her
Hjem > Kultur > EKKO - Musikkspalten > Dagens musikk #62

Dagens musikk #62

Dette innlegg er eldre enn 4 år og kan være utdatert.

≡Tore Svein Olsen≡
Så er det straks 17.mai og nasjonaldag I Norge! Mandag braker det løs, med vaiende flagg og freske korpstoner. Søttende mai er alltid litt spesielt utenfor Norge, og nordmenn går i flokk å følge for å feire dagen. På Costa Blanca drar de fleste til Solgården hvor det er gudstjeneste kl. 10 og etterfølgende barnetog, som går i prosesjon ned til Solgården. Her er vi så heldige å ha et semi-profesjonelt korps fra byen Villajoyosa. I et meget kort innslag ser vi at selv i utlandet kan vi rusle og la oss underholde i tog.
Og her er en halling med Nesodden danselag på Steinerskolen 17.mai 2016. Jon Brodal spiller fele, og på YouTube er til og med hatteholderen navngitt!

Nok av 17.mai så langt. Via det berømte nettet har jeg fått flere musikkeksempler, her er en fresk innspilling ved navn A fuego lento skrevet av Horacio Salgán fra 1960, med Quinteto Real. Der er følgende med: Horacio Salgán, Pedro Laurenz, Enrique Mario Francini, Ubaldo De Lío og Rafael Ferro. Fresk musikk?

Nesodden skal vi heller ikke glemme helt! Her er en tidligere uutgitt innspilling fra ISI-banen på Ursvik. Der ble det ofte arrangert dansekvelder i de lyse sommerkvelder (kanskje kommer sommer’n?), og her er et lydeksempel fra en slik kveld, der Rowland’s kvartett underholder oss fra scenen på det huset som engang sto der. Det er morsomt at noe slikt fant sted på Nesodden!

Mere god musikk kommer, men ikke fra Nesodden!. Her er Little Richard med Quiny Jones og «Money Is» fra 1972.

Og helt til slutt i dag, en innspilling med en innspilling fra Glastonburry i UK 2016. Titelen er “YANKY». Med denne ønsker jeg alle en god dag videre i vår norske «vår». !

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bjarne NordbeckBjarne Nordbeck
Bjarne Nordbeck
Fungerende redaktør, bidragsyter, frihetlig samfunnsaktør og web-master for Nesoddposten.

Legg igjen en kommentar

Top
%d bloggere liker dette: