Du er her
Hjem > Aktuelt > Det er på Nesoddtangen gård det skjer!

Det er på Nesoddtangen gård det skjer!

Dette innlegg er eldre enn 4 år og kan være utdatert.
Godi Keller.
Godi Keller.

≡Gunhild Gjevjon≡
Nesoddpostens utsendte var tilstede på Nesoddtangen gård der Godi Keller, for meg en helt ukjent foredragsholder, skulle kåsere om: ”Ingen fremtid uten avvik”. Et tema som går rett inn i det psykososiale arbeidet som drives på Nesoddtangen gård.
En summing av stemmer, latter og vakkert pyntede bord med tulipaner er det som møter meg når jeg går inn på kafeen.  Kake og kaffe selges og såvel barn og voksne er aktive i dette arbeidet.

For å høre på Keller var det møtt opp ca. 20 mennesker. Like mange kvinner som menn,  unge som eldre. Og Keller innfrir. Denne pedagogen har en direkte, muntlige måte å få kontakt med tilhørerne på. En nærhet til tema om å være annerledes og en mesterlig språklig måte å illustrere det på.

Blant annet sa han at det faktisk er slik, at mange av oss mennesker gjennom livet, møter utfordringer som gjør at vi trenger hjelp. Og at det finnes et lavterskeltilbud innen psykisk helse, som det Nesoddtangen gård representerer, er av stor betydning. En åpen dør for de som trenger det.

Denne pedagogen stilte blant annet følgende interessante  spørsmål:  Hva vil det si å være normal? Kan dere komme med en definisjon? Hva er ressursene til en person uten utviklingsmuligheter? (Tittelen på resurssenteret for mennesker med utviklingsmuligheter på Nøtterøy.) https://www.notteroy.kommune.no/tjenester/barn-unge-og-familie/rmu-ressurssenter-for-mennesker-med-utviklingsmuligheter.153040.aspx

Linda Marie Lorvik.

Hva er en begavelse/intelligens? Hva med alle de barna som har kommet hit til jorden fordi de trodde de skulle kunne gjøre noe annet enn å sitte stille på en stol på skolen?

Keller er overbevist om at vi alle er begavet og at de som er uenig i det ikke bør bli lærere.  At pedagogikk ikke er en vitenskap, men en kunst. Og reiste spørsmålet om, hvor ofte det å få en dårlig karakter, virker positivt ? Samt om konkurranse skaper tapere? Han tror ikke på nasjonale prøver og henviser i den sammenheng til Finnland.

I likhet med dikteren Jens Bjørneboe ba han om at vi må passe oss for ordene.  For hvert ord er en fortelling. Ga eksempler på hvordan ordene som brukes til å klassifisere og kategorisere de som er annerledes har forandret seg gjennom tidene. Som eksempler på det nevnte han benevnelsen åndssvak, som ble til de evneveike og som nå kalles personer med spesielle behov.

Bejamin og Sarah-Maria stortrives under arrangementet.

Sa videre at vi nå er inne i en tid der vi alle skal inn i skjemavelde. Skal kategoriseres , få  en merkelapp og en diagnose, men siden hvert menneske er unikt så reiste han spørsmålet om en standardisering av menneske er mulig? (Intervjueren kommer tilbake til et større intervju med Keller)

Og så ble det et musisk innslag ved Jay Deleon som på piano spilte: “Georgia on my mine” og “Crystal Silence.”  For så og spille: “Summertime” på tverrfløyte.

En stor kveld med et klart budskap: Et tilbud innen psykisk helse som betyr mye for mange. et tilbud politikerne her på Nesodden ikke bør legge ned, men tvert i mot styrke.

Om Godi Kellerhttp://www.godikeller.com

http://www.sprakradet.no/Klarsprak/Aktuelt/2012/Ror-ikke-jordmor/

Jay Deleon.
Gunhild GjevjonGunhild Gjevjon
Gunhild Gjevjon
Bibliotekar, førskolelærer, mor og bestemor. Idemessig platform: Troen på kjærlighetens kraft og den frie ytring. Mål: Redelige og ryddige forhold i Nesoddpolitikken.

Legg igjen en kommentar

Top
%d bloggere liker dette: