Du er her
Hjem > Leserinnlegg > Oslofjordtunnelen: Steng for tungtrafikk

Oslofjordtunnelen: Steng for tungtrafikk

Dette innlegg er eldre enn 4 år og kan være utdatert.

Det farlige i Oslofjordtunnelen er tungtrafikken. Bremsene går varme. For de som er opptatt av sikkerhet – hvorfor reises ikke det selvfølgelige kravet om å stenge tunnelen for tunge kjøretøy? Det kan gjøres fort. Da har personbiler god plass og en trygg tunnel i overskuelig framtid. 8000 kjøretøyer i døgnet er lite for en slik tunnelen.

Hva skal vi gjøre med de knappe 1000 tunge kjøretøyene som kjører gjennom tunnelen hvert døgn? Det er hva debatten egentlig bør handle om. Skal vi bygge en bro til ca 14 milliarder for deres skyld? Eller skal vi sette dem på toget?

Nesten all tungtrafikk gjennom tunnelen er fra Sverige/Østfold til Drammensområdet/Vestlandet.

Her har vi skinnegang. Det jernbanen mangler er gode nok terminaler. For mindre enn hva en bro koster kan terminalbehovet dekkes og mye av tungtrafikken på Norske veier overføres til tog. Det kan også gjøres raskere. Den virkelige debatten handler altså ikke om bro eller tunnel. Den handler om bro eller tog. Med kraftsatsing på terminaler kan vi ikke bare få tryggere tunnel. Vi kan få tryggere trafikk på alle de store veiene (E6, E18, E16 osv)

Geir Christensen

Rødt

Legg igjen en kommentar

Top
%d bloggere liker dette: