Du er her
Hjem > Hva skjer > Plantemarked på flyttefot

Plantemarked på flyttefot

Dette innlegg er eldre enn 4 år og kan være utdatert.
De siste årene har tilholdsstedet vært ved Rema 1000 på Bjørnemyr, men i år blir det utenfor Tangenten.
De siste årene har tilholdsstedet vært ved Rema 1000 på Bjørnemyr, men i år blir det utenfor Tangenten.

≡Arild Drolsum≡
Nesodden hagelags populære plantemarked går i år av stabelen lørdag 20. mai fra klokken 10.00. De siste årene har tilholdsstedet vært ved Rema 1000 på Bjørnemyr, men i år blir det utenfor Tangenten.  Også i år vil det nok bli mange spennende planter på salgsbordene.  For å få planter til markedet, sår flere av hagelagets medlemmer et stort utvalg av frø, som må passes på over lang tid.  Men det viktigste bidraget til markedet kommer fra rundt 50 plantegivere på Nesodden. De gjør at det blir et variert og mangfoldig tilbud på salgsbordene.  Og prisene er det som regel ikke noe å si på. Den første timen er som regel meget hektisk, og i fjor var en stor del av plantene solgt før det var gått to timer.  Inntektene av plantemarkedet gjør at hagelaget kan hente inn gode, eksterne foredragsholdere til sine medlemsmøter. Dessuten brukes pengene til spennende hageturer og diverse kurs.

Spennende gjester
I år vil Bokashi, Gruten og Iris Forlag ha hver sin stand på plantemarkedet. Bokashi Norge tilbyr en enkel og smart kjøkkenkompostering, som omdanner matavfall til næringsrik jord og gjødsel på noen uker. Sommer som vinter, og uten binge og vond lukt.

Gruten er en innovativ og fremtidsrettet virksomhet som skaper spennende produkter av kaffeavfall. Blant annet næring for planter og bed. Tenk at i Oslo blir det over 10 tonn med kaffegrut hver dag, som i stor grad går rett i søpla.

Iris Forlag har blant annet utgitt en bok om bokashikompostering.

Disse gjestene er også en god grunn til å besøke plantemarkedet til Nesodden hagelag 20. mai.

Tittelbilde: Plantemarked – foto Arild Drolsum

Bjarne NordbeckBjarne Nordbeck
Bjarne Nordbeck
Fungerende redaktør, bidragsyter, frihetlig samfunnsaktør og web-master for Nesoddposten.

Legg igjen en kommentar

Top
%d bloggere liker dette: