Du er her
Hjem > Forsiden > Verdens største stafett

Verdens største stafett

Dette innlegg er eldre enn 4 år og kan være utdatert.
Førstelaget til Alværn ungdomsskole hever pokalen etter seier på trinn 9. Foto: Arild Drolsum

≡Arild Drolsum≡
Det snødde, og det var kaldt da årets Tinestafett ble arrangert på Bergerbanen for elever fra 6. og 9. klasse.

Stafetten ble gjennomført onsdag 10. mai, som er Verdens aktivitetsdag. Det ble som tidligere år en stor løpefest med hele 58 lag fra skolene på Nesodden.  Ny rekord. Med åtte elever på hvert lag var nesten 500 spreke ungdommer i aktivitet.

Det er friidrettsgruppa på Nesodden som står for arrangementet, godt hjulpet av noen erfarne superveteraner. Uten dem hadde ikke arrangementet gått så knirkefritt, uttalte stevneleder Stig Roar Husby.

Fjerde heat med elever fra 7. trinn klare til start. Foto: Arild Drolsum

Noen ganger kan det virke ganske kaotisk ved de to vekslingene, men utrolig nok kommer alle seg på plass, får pinnen og løper sine 200 meter.

Og til slutt fikk klassevinnerne sin pokal og velfortjente jubel. Så var det å komme seg hjem, få igjen varmen i kroppen og håpe på sol og mange varmegrader neste år.

Erfarne superveteraner holdt orden på vekslingene. Fra v. Svein Solland, Tor Tjernshaugen, Terje Stensen og Arild Drolsum. Foto: Arild Drolsum

Tinestafetten er nok kommet for å bli. Den startet i 1993 med 11.000 deltakere, og i år ble det igjen satt rekord med over 108.000 påmeldte elever som løper på 280 idrettsarenaer over hele landet. Alt i 2011 rundet Tinestafetten 1 million løpere. Til nå er det løpt 236.000 km, som tilsvarer 6 ganger rundt jorden eller over halvveis til månen. Tine ble med på dette samarbeidet  med Norsk Friidrett for å motivere til økt fysisk aktivitet og bevissthet rundt kosthold hos ungdom.

Arild Drolsum

Legg igjen en kommentar

Top
%d bloggere liker dette: