Du er her
Hjem > Kultur > EKKO - Musikkspalten > Dagens musikk #63

Dagens musikk #63

Dette innlegg er eldre enn 4 år og kan være utdatert.

≡Tore Svei Olsen≡
Helt i toppen i dag, her er en times reportasje slik den ble sendt i jazz-programmet «Razzle-Dazzle» i 1990. Her besøker vi Paris og jazzklubben ‘Le Petit Journal’, med mikrofon og en forholdsvis entusiastisk programleder. Slik ble det også sendt over radio fra Nesodden!
Så er 17. mai over, med de forpliktelsene det har gitt oss, barn i pølse- og brus-køer, glade, svingende flagg og «hurra»-rop fra tusen marsjerende struper. Og vi litt eldre sitter igjen med følelsen av å ha sette dette før. Mange ganger før. Som første innslag i år har vi litt av feiringen i Drøbak 2016.

Og så over til noe helt annet. Prince – eller som det står i Wickipedia: Prince var sønn av jazzpianisten John L. Nelson og Mattie Shaw. Navnet ‘Prince Rogers Nelson’ kommer fra farens jazztrio The Prince Rogers Trio. Faren, John, kastet ut Prince hjemmefra, etter at han fant ham i seng med en ung dame, bare 12 år gammel. Foreldrene skilte seg etter at Princes søster, Tika Evene, kom til verden i 1960, og moren fant seg en ny kjæreste. Prince gikk dårlig sammen med sin stefar og bodde derfor en periode likevel hos sin far, som for øvrig gav ham hans første gitar. Han flyttet senere inn hos sin venn Andre Andersons, senere kjent som Andre Cymone’s familie, som bodde i samme nabolag. Her er Prince med en helt akustisk versjon av “Reflection» med Wendy Melvoin Tavis i Smiley Show 2004. På nettet finner man mange historier om både Prince og faren hans.

Fra det ene til det andre, nå drar vi til Sørafrika og lytter til «Awufuni Ukulandela Na» av Izintombi Zesi Manje Manje Mbaqanga group omtrent i 1960.

Og mot slutten av dagens sending, her er Oscar Peterson men en helt fabelhaftig god versjon av ‘Summertime’.

Og til slutt i dag en tradisjonell innspilling fra Norge. “Royal Garden Blues” med ‘Royal Garden jazzband’ fra 1912 I Union Scene I Drammen.

Legg igjen en kommentar

Top
%d bloggere liker dette: