Du er her
Hjem > Kultur > EKKO - Musikkspalten > Dagens musikk #64

Dagens musikk #64

Dette innlegg er eldre enn 4 år og kan være utdatert.

≡Tore Svein Olsen≡
I jazzprogrammet «Razzle-Dazzle» hadde vi ofte besøk av kjente norske artister, eller musikere. Her er et eksempel på en prat med Rowland Greenberg og Kristian Bergheim i Nesodden jazzklubb der de snakker om sitt jazzliv og møter som de hadde med Charlie Parker. Dette ble sendt over «Hot Energy 100», forløperen til Radio Oslofjord. Denne hadde også studioer i gamle Skoklefall gård, i 2. etasje. Nesodden jazzklubb hadde ofte besøk av trompetisten Rowland og tenorsaksofonisten Kristian, begge er nå døde, dessverre. Men i Musikkpostens arkiv eksisterer d ’herrer fortsatt, som dette eksemplaret viser.

Vi skal videre i musikkspalten vår, og denne gangen med norsk tradjazz og swingmusikk. Her er et lengre opptak med Magnolia Jazzband fra Oslo, spilt inn i San Diego i 1989. Vi hører «Smiles».

Og så over til noe helt spesielt. Ytre Suløens Jazz-Ensemble, startet i 1973, består av: Tricia Boutte – vokal Sturla Hauge Nilsen – trompet Gunnar Bech – trombone Jens Arne Molvær – klarinett/tenorsax Morten Gunnar Larsen – piano Einar Aarø – banjo David Gald – tuba Ottar Anderson – trommer. Ottar på trommer gikk bort alt for tidlig (2012). Her er det mange kjente med, Morten Gunnar Larsen for eksempel.

Her er Morten Gunnar Larsen på flygel fra ‘West Coast Ragtime Festival in Sacramento California’ november 2011. «Finger Breaker», og det er jo rart at de ikke brekker!

Morten Gunnar Larsen kunne mer enn sin ragtime. Her spiller han Chopin og Grieg (i ragtime) fra in Kecskemét i Ungarn i mars 2011.

Nesten til slutt i dag kommer en riktig sviske : «In The Mood» med Glenn Millers orkester, og som gjestesolist Gordon Lee «Tex» Beneke, her på trompet. https://www.youtube.com/watch?v=bR3K5uB-wMA&list=PL68983C010B6FD32C

Og helt til slutt «Tex» plystrende og syngende med Glenn Millers storband i den verdenskjente «Chattanooga Choo Choo”.

Legg igjen en kommentar

Top
%d bloggere liker dette: