Du er her
Hjem > Forsiden > Endelig klarSignal!

Endelig klarSignal!

Dette innlegg er eldre enn 4 år og kan være utdatert.

≡Tormod Bjørnstad≡
I lang tid har det vært helt stille på Signalen. Foruroligende stille. Bryggen var ryddet, men ingenting skjedde. Bare rådmannen var i aktivitet. Han jobbet med å forhandle frem en avtale. Partene ble enige, og leieprisen ble rimelig. Nå kan Dag Tjersland sette i gang.

Alt er klart
Bryggen har vært ferdig ryddet i lang tid og ligger klar til ny virksomhet. I denne videoen ser du hvordan bryggen så ut i begynnelsen av mai:

Det hastet veldig
Selv om ikke været var det aller beste på 17. mai, så var det sikkert noen som gjerne ville tatt et glass på Signalen. Men det var ikke mulig. Tross alle høye rop om at alt hastet så veldig.

Men nå er det klart. Signalen Sjøbad AS og Nesodden kommune har skrevet kontrakt.

Starter til Sankthans
Formannskapet fikk en kort orientering 24. mai. I følge avtalen skal det bli servering fra Sankthans. Da står ikke det store prosjektet til Tjersland klart, men en enkel servering skal gjestene få.

Formannskapet var godt fornøyd med å høre den gode nyheten. – Dette er helt i tråd med det vi har bedt om, ble det sagt.

Markedspris på råtomt
Signalen-tomten er leid ut til markedspris, fortalte rådmannen. På spørsmål om hva det betyr, svarte han at markedsprisen er den prisen som nå ligger i avtalen: kr 750.000 fordelt på fem år. Det første året er leien kr 50.000, det neste kr 100.000, stigende med 50.000 per år til kr 250.000 det femte året.

Rådmannen understreket at man ikke måtte sammenligne leieprisen på denne råtomten med leie av lokaler på Oslo havn. Da er det jo hus som er til utleie, og prisen blir langt høyere.

Rimelig leie?
Vi mener snittprisen på kr 150.000 per år en rimelig pris for «Oslofjordens indrefilet». Vi tror årsaken er at Tjersland hadde bedt om en økonomisk støtte som rådmannen ikke kunne gi, men kanskje har han kompensert med redusert leiepris?

Vanskelig prosess?
Det ble sagt at man endelig var i mål etter «en lang og kronglete prosess». Vi mener det politiske flertallet må ta skylden for at saken ble vanskelig. For oss som har forsøkt å følge med utenfra var det nesten umulig, fordi det meste har vært skjult. Saken har ikke vært behandlet på en transparent eller åpen måte.

Men nå er bryggeserveringen i havn for noen år.

 

Bjarne NordbeckBjarne Nordbeck
Bjarne Nordbeck
Fungerende redaktør, bidragsyter, frihetlig samfunnsaktør og web-master for Nesoddposten.

Legg igjen en kommentar

Top
%d bloggere liker dette: