Du er her
Hjem > Forsiden > Tro, politikk og kunst.

Tro, politikk og kunst.

Dette innlegg er eldre enn 4 år og kan være utdatert.
Susan Sontag by Annie Leibovitz
Susan Sontag by Annie Leibovitz

≡Gunhild Gjevjon≡
Dypest sett mener denne skribenten at ikke bare de religiøse og politisk frelste, men at vi alle, hver på vår måte,  er troende. At vi alle derfor må øve oss på å møte mennesker med et åpent og fordomsfritt blikk. Hvor krevende det enn er, hvor uenig  vi enn er i det andre mener.

Og så er det viktig for oss alle å være bevisste på at vi  ikke misbruker språket til menneskeforaktelige paroler. Forfatteren Stefan Zweig krevde at kunsten skulle forbli kunst, krevde å møte mennesker med poesi,  med et annet blikk. Han ville bevare den kompleksitet som politisk journalistikk ikke tillater.

Kaja Mollerin/Susan Sontak sier det slik: ”Kunst og liv henger sammen. Liv og historie henger sammen. Og kunsten kan fortsatt hjelpe oss frem til sinnets liv og dermed gjøre oss oppmerksomme og medfølende, på andres virkelighet og lidelse, på eget liv og historie. På de fundamentale vilkårene for å finnes ”her, her i denne verden. ”.

Gunhild GjevjonGunhild Gjevjon
Gunhild Gjevjon
Bibliotekar, førskolelærer, mor og bestemor. Idemessig platform: Troen på kjærlighetens kraft og den frie ytring. Mål: Redelige og ryddige forhold i Nesoddpolitikken.

Legg igjen en kommentar

Top
%d bloggere liker dette: