Du er her
Hjem > Kultur > EKKO - Musikkspalten > Dagens musikk #65

Dagens musikk #65

Dette innlegg er eldre enn 4 år og kan være utdatert.

≡Tore Svein Olsen≡
Så er det fredag igjen, og musikken for i dag er for det meste basert på gamle kjente, som for eksempel vår gamle venn Oscar Peterson. Her er han i sin versjon av Clemet Wells’ låt «You Look Good to Me».

Etter Oscar Peterson kommer nok en gammel kjenning med Oscar, denne gangen med Ed Thigpen på slagverk og Ray Brown på bass, «Hymn to Freedom». Selv om dette ble spilt inn i 1964 i Kjøbenhavn, så er denne versjonen fantastisk bra.

Fra en pianist til en annen, Erroll Garner, der vi et opptak fra O.R.T.F. i Frankrike i 1972 hører i rekkefølge 1. «Misty», 2. «All The Things You Are», 3. «Something», 4. «That’s My Kick», 5. “The Shadow Of Your Smile», 6. «Earl’s Tune» og til slutt igjen, Misty

«Misty» ja, ‘tåkete’. Denne melodien ble til i 1954 og er skrevet av Erroll Garner, og spilt inn i en rekke versjoner. Som for eksempel denne her med Frank Sinatra, der Johnny Mathis skrev teksten. Melodien er til og med benyttet av Clint Eastwood i sin debutfilm filmen  ‘Play Misty for Me’ fra 1971.

Til slutt i dag, her er en versjon til av samme melodien, med komponisten og sangeren Ann Hampton Callaway, født i 1958), – fra en radio-studioinnspilling, igjen med melodien «Misty».

Legg igjen en kommentar

Top
%d bloggere liker dette: