Du er her
Hjem > Aktuelt > Nesodden Turlags stiprosjekt

Nesodden Turlags stiprosjekt

Dette innlegg er eldre enn 4 år og kan være utdatert.
Klare for en merkeøkt. Fra v. Knut Johansen, Arild Drolsum, Ragnar Storhaug og Arvid Næss
Klare for en merkeøkt. Fra v. Knut Johansen, Arild Drolsum, Ragnar Storhaug og Arvid Næss

≡Arild Drolsum≡
Nesodden Turlag har nå blitt litt over ett år. Det har et meget aktivt styre, som i år kan tilby mange spennende turer, men de har også satt i gang et stort stiprosjekt.

En fredag morgen drar Ragnar Storhaug sammen med tre tidligere joggekamerater opp fra Bergerbanen for å fortsette merkingen av stiprosjektet til Nesodden Turlag. Ragnar sitter i styre i Turlaget og er sammen med Bente Fønnebø koordinator for dette prosjektet, som startet i april og som skal avsluttes i november 2018. Han forteller at prosjektet består av å blåmerke fire rundturer, skilte disse og sette opp informasjonstavler med kart ved naturlige innganger til de fire rundturene på nordre Nesodden. Turene henger sammen, og hver tur er på 4-5 km. Går man i ytterkanten av alle turene, blir det en strekning på 12,6 km. Navnene på turene vil bli Skoklefallrunden, Bjørnåsrunden, Tomåsanrunden og Grimsåsrunden. De vil følge både langs eksisterende, blåmerkede stier og nye stier. Senere er planen at det skal settes i gang liknende prosjekter på Fagerstrand og Fjellstrand.

En konsentrert  Ragnar Storhaug.
En konsentrert Ragnar Storhaug.

Mange medspillere
For det første utføres prosjektet av frivillige i Nesodden Turlag. Når det gjelder skiltingen, blir dette støttet av Gjensidigestiftelsen gjennom det store Turskiltprosjektet. Dette prosjektet er et felles initiativ fra Den Norske Turistforening, Gjensidigestiftelsen og samtlige fylkeskommuner. Hensikten er å senke terskelen for bruk av landets turområder gjennom god skilting. Sammen finansierer Gjensidigestiftelsen og fylkeskommunene prosjektet med ca 29 millioner. Det vil bli skiltet løyper tilsvarende 7,5 ganger avstanden mellom Lindesnes og Nordkapp. Nesodden kommune har sagt at de vil kunne gi teknisk bistand hvor håndkraft ikke rekker til, og så må det nevnes at grunneierne har gitt prosjektet full støtte. Nesodden Turlag har inngått en skjøtselsavtale som forplikter Turlaget til å opprettholde standarden på rundturene i 10 år. Avtalen innebærer også at aktiviteter skal synliggjøres for å få nye grupper turgåere ut i den flotte Nesoddmarka. Da er det bare å ønske alle en god tur!

Legg igjen en kommentar

Top
%d bloggere liker dette: