Du er her
Hjem > Kultur > EKKO - Musikkspalten > Dagens musikk #66

Dagens musikk #66

Dette innlegg er eldre enn 4 år og kan være utdatert.

≡Tore Svein Olsen≡
Og så er det blitt en ny musikkuke, og nå har jeg lyst til å spille en melodi med Monica Zetterlund. Her er den suverene versjonen av «Trubbel» fra en sending på svensk TV fra 1968.

Mens vi er i gang, her er den samme artisten med «Monicas Valz» eller som den egentlig heter: «Walz for Debbie», skrevet av og innspilt med pianisten Bill Evans. Dette opptaket er fra 1966. Legg merke til hvordan musikken flyter av gårde, helt uanstrengt!

Her kommer en skikkelig sviske, og det er Siw Malmkvist som synger på norsk! Melodien «Jazz Basillen» er vel ikke den beste jeg har hørt, men likevel…

Men Siw Malmkvist kunne jo helt andre ting også. Her er hun med «Liebeskummer Lohnt sich Nicht» i en innspilling på tysk fra 1964. Huff og huff..

Og så en skikkelig sviske for dere som gikk på Scala kino ca 1955 for å se den tyske filmen ‘Rundtomkring fra sender X’ (‘Liebessender X’). Den gikk nesten et halvt år på kino den gangen! Her er et lite utdrag med melodien «Unser Leben soll nur Liebe Sein». Hele filmen? Joda, den finnes på nettet den også!

Nei, nå over til noe helt annet, med mye høyere musikalsk kvalitet! Her er melodien som Ella Fitzgerald spilte inn da hun var 18 år, med her fremført av sanggruppen ‘The Manhattan transfer’, og melodien «A Tisket A Tasket».

La oss til slutt i dag roe oss ned med Ella Fitzgerald selv i et skikkelig svingende opptak med melodien «Mack the Knife».

Bjarne NordbeckBjarne Nordbeck
Bjarne Nordbeck
Fungerende redaktør, bidragsyter, frihetlig samfunnsaktør og web-master for Nesoddposten.

Legg igjen en kommentar

Top
%d bloggere liker dette: