Du er her
Hjem > Hovedoppslag > AMS strømmåler – du har lov til å takke NEI

AMS strømmåler – du har lov til å takke NEI

Dette innlegg er eldre enn 4 år og kan være utdatert.

≡Anita Westeraas≡
Vet du at det er lov å si NEI til AMS målerne som rulles ut i Norge nå?

Dette er fra en informativ blogg med opplysning for midlertidig fritak frem til 2019 – du trenger kun å si NEI. Gi beskjed til ditt nettselskap og en enkel begrunnelse være seg det er å beskytte helse, personvern, unøyaktige strømregninger, brannfare eller sunn skepsis.

 

Som borgere og beboere i eget hjem har vi lovmessig ryggdekning for å nekte installasjon av denne helseskadelige og strømfordyrende nye måleren.

Det er lett å tro at det er en lang prosess å enten si nei til AMS måler eller å få det avinstallert. Å si NEI til AMS måler er veldig enkelt. NVE har KUN en forskrift basert på et EU direktiv, men ingen LOV hjemmel for å la installatører gå inn i private hus og hjem for å montere målerne. Nettselskapene kan dermed IKKE tvinge noen til kun å få fritak basert på legeerklæring for EL overfølsomhet. Det er bare å si NEI med en kort begrunnelse og ikke akseptere nettselskapenes motargumenter.

Inntil nylig måtte man til lege eller psykolog for å få en erklæring om EL overfølsomhet. Frem mot frist for utrulling av AMS måler i 2019 vil Norges Vassdrags og Energidirektorat (NVE) IKKE lenger legge til grunn streng praktisering av denne bestemmelsen. Dermed vil nettselskapene gi midlertidige fritak til kunder som av ulike grunner motsetter seg, eller ikke ønsker å bytte til AMS – måler. Etter 1.januar 2019 vil NVE få en bedre oversikt over tallet på unntak og aktuelle årsaker, og vil ha et bedre grunnlag for å utarbeide mer permanente regler for unntak. (Se kildehenvisning i dokument fra Olje og Energidepartementet.)

Dersom du allerede HAR FÅTT AMS måler, kan du likevel REVERSERE installasjon og få tilbake analog måler. Dagens avlesning av analoge strømmålere i norske hjem skjer i dag presist og med et minimum av kostnader for kraftleverandørene og bør beholdes som de er.

Her deler jeg min søknad om fritak på GENERELT GRUNNLAG, altså uten legeerklæring for EL overfølsomhet. Primært ønsker jeg å beholde min analoge måler fordi jeg er skeptisk til stråling fra AMS måleren. Jeg bor i rekkehus med 8 leiligheter og er bekymret for strålingstettheten. Statens Strålevern refererer til «tillatte grenseverdier» Tallene er foreldede og beskytter kun mot akutt oppvarmingseffekt etter 6 minutter eksponering. De beskytter IKKE mot vanlige rapporterte effekter som hodepine, søvnvansker, tinius, konsentransjonsvansker eller kreft. Statens Strålevern kan ikke uttale seg om langtidseffekten fordi de ikke har forsket eller undersøkt.

SØKNAD OM FRITAK sendt Follo Norgesnett med kopi til OED. Vær obs på det jeg har satt i anførselstegn og sett inn det som passer for deg, eller ta det vekk.

https://docs.google.com/document/d/1RqlIt2nn3CgbA9E1XzviHygw4LWynC2aDu8-RgZiNuU/edit

Svar fra OED på min søknad om generelt fritak:

https://docs.google.com/document/d/1NutywSxFQRZU_84DkeQ-tEBjuQQHlvAkVbJadBBPeSg/edit?usp=sharing

Svar fra Follo Norgesnett og svar fra meg til Inspirasjon!

https://docs.google.com/document/d/1Jme2X_eZRjsg0SW7dHybxKAsafo_9_iq1t4rfLf_xi8/edit

Påskuddet for utplassering av AMS målere er at strømkundene «skal ha mulighet til å handle strøm på den tiden av døgnet det er billigst» I praksis fungerer dette ikke. Erfaringen er at mange har fått ØKTE STRØMREGNINGER bl.a. som følge av at det har blitt komplikasjoner med å avlese det nøyaktige strømforbruket hos den enkelte strømkunde.

Så hva er da den egentlige hensikten med de nye målerne? Les og vurder selv.

http://www.framtidinord.no/meninger/2017/03/14/Hva-er-egentlig-hensikten-med-de-nye-m%C3%A5lerne-14441680.ece

STRÅLING

AMS måleren av merke Aidon stråler betydelig mer enn oppgitt. Det viser den ferske rapporten fra et konsulentfirma som er eksperter på strålemålinger.
Oppsummering av målinger:
EMF Consult har i februar og mars 2017 målt strålingen fra flere AMS strømmålere. Alle strømmålerne er av merket Aidon og målingene er utført på 6 forskjellige installasjoner på Vestlandet og Østlandet. Målingene viser at disse AMS installasjoner sender et kort radiosignal 70 ?90 ganger i minuttet (dvs mindre enn 1 sek mellomrom) – døgnet rundt.

Dette er langt hyppigere enn det som hittil har vært informert om AMS målerne.

Konsulent-rapporten kan lastes ned her:

https://einarflydal.files.wordpress.com/2017/03/ams-mc3a5lerne-strc3a5ler-betydelig-mer-enn-oppgitt-c3a5penrapport.pdf

BRANNSIKKERHET OG PERSONVERN

Netteier kan enkelt gå inn å skru av strømmen din med bryterfunksjonen på den nye AMS måleren – er det greit? Det er også mulig for andre å hacke seg inn og utnytte informasjonen eller skru av strømmen. Jeg synes dette er fullstendig ute av kontroll og lytter til hva fagfolk sier om situasjonen.

Jon Henrik Leere, daglig leder i Norsk Elektro-Kontroll
25. februar

«Nye strømmålere for toveis måling inneholder bryterfunksjoner, slik at netteier kan skru av strømmen din når det måtte passe dem.
Imidlertid er disse målerne fullt mulig å hacke, slik at noen med uærlige hensikter kan skru av strømmen til mange samtidig.
Vi har hørt i flere år nå at hensikten med målerne er at vi som forbrukere skal slippe å lese av målerne selv. Ønsker vi at netteiere, som har vist nå i mange tiår at de ikke tar sikkerheten alvorlig, skal kunne gå inn å skru av vår strøm?
Et svært mangelfullt kontrollregime har netteierne hatt ansvar for. Dette har bidratt til at det har oppstått branner, bidratt til at brannetterforskningen ikke har gode prosedyrer og folk blir dømt for å være brannstiftere uten å være det. Skal vi tro at det blir noe bedre når de får en autostrada av kommunikasjonsmuligheter inn i boligen din?
Skal vi tro at de sitter på gjerdet å ser på at inntektsmuligheter går hus forbi, når kommersielle selskap ønsker å få tilgang til deg og lommeboken din, via strømkabelen inn i boligen, eller skal vi anta at de vil få en eventyrlig økonomisk vekst?
Denne bransjen, og andre bransjer som leverer tjenester til den er spådd å bli større en software og hardware bransjen.
Jeg tror de klarer det med å få myndighetene med på å lovbestemme at det skal være mulighet for å gå inn å skru av strømmen din. Et meget effektivt verktøy for at de skal kunne selge andre tjenester enn kun linjeleie, som de har tjent godt på i mange år. Demokratiet har sine sider som enkelt kan misbrukes dessverre.»

Hvis du lurer på HVA en AMS måler, populært kalt smartmeter er, les Kaja77 sin blogg: https://kaja77.wordpress.com/2016/03/21/smartmalereams-enheter-helseproblemer-og-overvakning-av-norske-borgere/

Kilde: http://m.spicyworks.blogg.no/1490226725_ams_mler__du_har_lov_til__takke_nei.html

Mini forsøk finner frem til at el overfølsomhed er en reel og ikke en innbilt sykdom

3 thoughts on “AMS strømmåler – du har lov til å takke NEI

  1. Om man setter påståtte EL-overfølsome ovenfor en blindtest. Er det INGEN som er i stand til å kunne fortelle hvorvidt de BLIR eller IKKE BLIR utsatt for strålig. Fortell dem at det ER stråling i rommet de befinner seg i, og symptomene hoper seg opp. Det eneste stedet vi finner en korrelasjon er i TROEN på at det finnes stråling. Mao i fantasien. Plagene, er i allt høyeste grad relle, men de i ikke forårsaket av elektromagnetisk stråling. De kommer som et resultat av frykten, og den maglende forståelsen av den…. Og nei, statens strålevern har ikke forskere som er «betalt av industrien» og nei, det foreligger ikke noe «big data» som skal profittere eller overvåke på bakgrunn av at de «ser alt du gjør hjemme» og nei, de er ikke «fullt mulig å hacke». El-«følsomhet» er ikke annet enn Nocebo. Og artikler som dette, er med på å støtte oppunder hysteriet som mainifisterer seg.

Legg igjen en kommentar

Top
%d bloggere liker dette: