Du er her
Hjem > Kultur > EKKO - Musikkspalten > Dagens musikk #67

Dagens musikk #67

Dette innlegg er eldre enn 4 år og kan være utdatert.

≡Tore Svein Olsen≡
Og så er det igjen musikkuke, og jeg takker for tips via fjesboka. Den første over her kommer fra Hellas, og er en liten vakker melodi, sunget av ‘Giannis Ploutarhos’ og heter «Anasa Mou»; min ‘Anasa’.

Nå over til noe helt annet, fra Nesodden! HMKG (Hans Majestet Kongens Garde) underholdt på Tangen 23/4 i år med en skikkelig drilloppvisning. Takk til Fremad janitsjar og Nesodden kulturskole som sto bak dette her!

Er du ikke lei av korpsmusikk, sier du? Her er hele konserten som HMKG holdt på Nesodden under sitt besøk.

Nå over til forutsigbar musikk eller Dixieland, som det også heter. Forutsigbar, javel, den er jo det. Man vet til enhver tid hva som kommer, forskjellen mellom bandene ligger stort sett i hvor godt musikantene spiller. Og dette er musikk som (eldre) damer gjerne vugger til og løfter sine rødvinsglass mot sine medbragte, øldrikkende herrer. Her er ‘Dixielanders’ fra Aurland med «When The Saints Go Marching In». https://www.youtube.com/watch?v=fiH1MHfK-rs

Mer forutsigbar musikk: ‘JaZZmaZZørene’ med «Original Dixieland One Step», fra Olavs Pub i Trondheim 2009.

Og helt til slutt i dag, mesterpianistens ‘Chick Corea’s «Spain» i et opptak fra Montereux i 2004. Legge merke til altsaksofonistens lyriske spill før det hele tar av! Dette er IKKE forutsigbar musikk, men rett og slett musikk på et helt annet plan! Nydelig!

Legg igjen en kommentar

Top
%d bloggere liker dette: