Du er her
Hjem > Ukategorisert > Vet du hva en møtefasilitator er?

Vet du hva en møtefasilitator er?

Dette innlegg er eldre enn 4 år og kan være utdatert.

≡Gunhild Gevjon≡
”Å fasilitere betyr «å gjøre lettere» eller «å gjøre mindre vanskelig». En fasilitator skal gjøre gruppeprosesser lettere eller mindre vanskelige gjennom å fjerne hindre og legge tilrette for at en gruppe når sitt mål. Fasilitering bygger på idéen om at et enhetlig samarbeid mellom ulike mennesker i en gruppe er både ønskelig og mulig. Grunnlaget for å oppnå samarbeid ligger i respekt, felles forståelse, felles beslutninger, like muligheter for alle deltakere, kunnskaps- og kompetansedeling og personlig.” ansvar. Her er linken til dette sitatet:   http://no.fag.spraak.diverse.narkive.com/6gmyZcPJ/fasilitator-et-annet-ord-for

Og virkningen av denne vidundermedisinen er bare helt utrolig for… : ”Ved å fasilitere et møte kan du lede deltakerne gjennom hele agendaen og de vil gå fra møtet med energi, klarhet og vissheten om at de kom i mål med det de skulle.” Og som dette ikke er overbevisende nok: ”Fokuserte møter med visuelle elementer reduserer tiden ansatte bruker på et møte med 24 %. Fokuserte møter med visuelle elementer øker evnen til å treffe beslutninger med 64 %. Fokuserte møter med visuelle elementer øker møtedeltakernes felles forståelse med 21  %” . Og her er linken til disse sitatenehttps://www.grafiskfasilitering.no/fasilitert-moteledelse.

Vidunderlige nye verden, tenker denne skribenten, frelsen er nær!

Forfatteren George Orwell ville vel kan hende kalt dette begrepet for nytale? Et begrep som han  lanserte i sin verdensberømte bok ”1984”. En bok som nå, etter at Donald Trump overtok som president i USA,  igjen har blitt aktuell. Her er linken til Nesoddpostens anmeldelse av boken:

http://www.nesoddposten.no/geoge-orwells-1984/#more-10986

Gunhild GjevjonGunhild Gjevjon
Gunhild Gjevjon
Bibliotekar, førskolelærer, mor og bestemor. Idemessig platform: Troen på kjærlighetens kraft og den frie ytring. Mål: Redelige og ryddige forhold i Nesoddpolitikken.

Legg igjen en kommentar

Top
%d bloggere liker dette: