Du er her
Hjem > Kultur > EKKO - Musikkspalten > Dagens musikk #69

Dagens musikk #69

Dette innlegg er eldre enn 3 år og kan være utdatert.

≡Tore Svein Olsen≡

Omsider er jo musikken tilbake og velkommen til denne første sesongutgaven av Nesoddposten. Og jeg tenkte å starte med Blues – den kjente musikkformen der 12 takter er essensiell i den originale bluesen. F. eks. med en akkordprogresjon C, C, C, C7, F, F, C, C, G7, G7 C, C. Dette er grunnlaget som all blues er bygget opp over. For eksempel den første melodien i dag er rett og slett en «backing»-innspilling med rytmekomp som nettopp starter i C. Akkodene som benyttes står ganske klart på musikken.

La oss nå fortsette til et norsk band som også spiller blues, på sin måte. Her kommer Vidar Busk & His True Believers med melodien «Jelly Roll» med liveopptak fra Filadelfia, Nord Odal den 9. Mars 2011. Her ser – og hører vi Vidar Busk: sang/gitar. Arne Fjeld Rasmussen: munnspill. Martin Windstad: trommer. Rune Endal: bassgitar. Dag Yri: piano.

Neste band ut er litt meir moderne, her kommer Arild Nyquist med «Blymandag Blues». Dette produktet viser litt om spennvidden i det som vi kan kalle blues. Stemningen settes litt her, slik kan blues på norsk være.

Så kommer en helt annderledes vesjon. Fra Huskonsert i Snertingdal skole søndag 18.04.10 kl. 19.00. Arrangør Snertingdal musikkforening. Gjester Grande mannskor. Her hører vi Grande mannskor fremføre Mandag Morra Blues.

Her er en pianoblues, skrevet av Lars Saabye Christensen, Blues For En Av De Dagene

Siste i dag er gladmusikk, slik også blues kan være. Royal Garden jazzband, Norway med Royal Garden blues. Dette opptaket er fra Union Scene i Drammen, April 2012. God aften, godtfolk!

Legg igjen en kommentar

Top
%d bloggere liker dette: