Du er her
Hjem > Forsiden > Hastverk og lastverk

Hastverk og lastverk

Dette innlegg er eldre enn 4 år og kan være utdatert.
Signalentomten har ligget brakk i seks måneder.

Historien om Signalen er blitt en trist historie. Politikerne løp foran seg selv og forsikret at det skulle bli servering på bryggen i sommer. Det hastet veldig sa de, – og så rev de bygningene. Tjersland fikk tilslaget fordi han hadde jobbet med planene på forhånd. Men selv om han fikk særbehandling av kommunen, klarte ikke han heller det store tempoet. Nå har Signalen-tomta ligget brakk et halvt år.

Hva kan vi lære? I alle fall bør vi huske: Ting Tar Tid. Og kommunens politikere og administrasjon bør vurdere sine rutiner: det er ikke pent alt som har skjedd og fortsatt skjer.

≡Av Tormod Bjørnstad≡

Vi skriver det ikke
Men vi kunne ha skrevet «Hva var det vi sa?» Vi har aldri forstått hvorfor denne saken har hastet så veldig. Behandlingstiden for byggesaker har vanligvis vært ganske lang på Nesodden, men på Signalen skulle alle rekorder slås.

Tempo, tempo, tempo
Saken kom på banen i en forrykende fart. Anbudsfristen var så kort at flere interessenter ikke engang fikk visning på tomten, og de færreste klarte å få ferdig et tilbud med fornuftig finansiering og handlingsplan.

Politikerne nedsatte en Ad hoc-komite som behandlet saken i et så høyt tempo at det verken ble laget innkallinger til eller referater fra møtene. De kom på nettet mange uker senere, – etter press.

Særbehandling?
Politikerne inngikk avtale med Tjersland uten å ha tenkt på hvilken leiepris han skulle betale. Da det viste seg at han egentlig ikke hadde økonomi til prosjektet sitt, så fant rådmannen en løsning allikevel. Gad vite hva de andre interessentene mener om en slik særbehandling? Og hvorfor opplever andre byggesøkere at de ikke får svar på sine søknader, og at ikke kommunen kan fortelle når de vil behandle dem?

Et skjenkeløyve har vel aldri blitt behandlet så kjapt på Nesodden før. Men au, – byggesøknaden var mangelfull! Da ble Tjersland og co invitert på møte må vite, slik at arkitekten kunne få hjelp til å rette på feilene. Trist er historien om en annen innbygger som forhørte seg om et byggeprosjekt og fikk positiv tilbakemelding i et møte. Men den skriftlige søknaden ble avslått, og da søkeren ringte og spurte om å få snakke med saksbehandleren sin, fikk han til svar at han ikke hadde noen saksbehandler nå når søknaden var avslått!

Da må det da være forskjellsbehandling på Tjersland og andre?

I slutten av august fikk vi vite at ingen hadde fortalt Tjersland om hvor byggegrensene for Signalentomten går og hvilke klausuler som gjelder på bryggen, og også de feilene fikk han anledning til å rette opp.

Nå er det høst
Ja, det er det som er problemet, – sommeren er over nå. Så det ble ingen servering i sommer, selv om det var en forutsetning for leieavtalen og et klinkeklart løfte fra politisk hold!

Det er noen politikere som har «dummet seg skikkelig ut». Ordfører Nina Sandberg og varaordfører Erik Adland har åpnet alle dører og ristet av seg all berettiget kritikk med forurettet mine. De må ta ansvaret for denne fadesen. Hvis de har lært noe, bør det være at hastverk er lastverk.

Vi andre forsto jo at det ikke er så enkelt å starte en restaurant, spesielt fordi vi vet at ting tar tid. Vi synes saken er både trist og flau. Særlig pga. de mange spesielle tingene som har inntruffet mht. saksbehandling.

Den danske lyrikeren Piet Hein skriver i et av sine Gruk:

Husk de tre
T.T.T. !
Slid, men vid:
Ting Tar Tid

 

Bjarne NordbeckBjarne Nordbeck
Bjarne Nordbeck
Fungerende redaktør, bidragsyter, frihetlig samfunnsaktør og web-master for Nesoddposten.

Legg igjen en kommentar

Top
%d bloggere liker dette: