Du er her
Hjem > Forsiden > Tiden går, ISI-lekene består!

Tiden går, ISI-lekene består!

Dette innlegg er eldre enn 4 år og kan være utdatert.

≡Arild Drolsum≡
ISI-banen var 19. august igjen møtestedet for de tradisjonelle ISI-lekene for barn og ungdom.

Det er gledelig å se at ISI-banen på nytt er i ferd med å bli en spennende møteplass for mennesker i alle aldre. Og det er ingen selvfølge at dette skjer. For banen har i over 40 år grodd mer og mer igjen. Helt fra midten av 30-årene var ISI-banen en idretts- og festplass. Mange på Nesodden har gode minner fra tiden på ISI. Men på slutten av 60-årene var det ikke like spennende å tilbringe lørdagskveldene på ISI. Fjernsynet var blant annet blitt en hard konkurrent. Festene på ISI ga ikke lenger overskudd og interessen for bryggeidrettslagene minket også, og da var det ikke mye igjen. ISI-banen kom til å leve en skyggetilværelse som lekeplass og treningsbane, bare med sporadiske idretts- og hyggetilværelse for barn og ungdom.

Men i 2010 tok noen ildsjeler tak i forfallet. I to omganger fikk de penger fra Gjensidigestiftelsen for å bygge en aktivitetspark for barn og unge, blant annet kom det opp en 12 hull frisbeegolf-bane i skogsterrenget mellom Skoklefallsletta og ISI-banen. Men disse ildsjelene, som kaller seg ISI Riders , har ikke gitt seg med det. I år har de igjen fått penger. Denne gangen 400.000 kroner fra DNB Sparebankstiftelsen til å bygge sanitæranlegg og scene.

ISI-lekene 2017

Noen voldsomme regnskyld forsøkte en time før åpningen å sette en stopper for årets leker. Men folk lot seg ikke stoppe av det litt usikre været. Barn og voksne strømmet til ISI-banen fra de fire vellene omkring, og lekene ble igjen en stor suksess. Rundt 150 barn gikk med liv og lyst i gang med de fem øvelsene: Høyde, lengde, 60 meter, kast med liten ball og frisbee. Da alle øvelsene var gjennomført ble det gratis bolle og en tatovering på alle. Så skulle det bli fotballkamp mellom et par av vellene, og til slutt felles grilling med underholdningsinnslag fra bandet Twang-o-Matics.

ISI-Riders kan igjen se tilbake på et meget vellykket arrangement. De har blitt solide arvtakere etter Hellvikskog vel som gjennom alle år arrangerte ISI-lekene. Selv om ikke toalettet var helt på plass ennå, ser dette veldig lovende ut for fremtiden. Så bare bruk banen! Informasjon om ISI-banen finner du på www.facebook.com/isibanen

Bjarne NordbeckBjarne Nordbeck
Bjarne Nordbeck
Fungerende redaktør, bidragsyter, frihetlig samfunnsaktør og web-master for Nesoddposten.

Legg igjen en kommentar

Top
%d bloggere liker dette: