Du er her
Hjem > Hovedoppslag > Vannscootere og Nesodden kommune

Vannscootere og Nesodden kommune

Dette innlegg er eldre enn 3 år og kan være utdatert.

≡Arild Drolsum≡
Kommunestyre skal snart ta stilling til om det skal innføres lokale forskrifter for bruk av vannscooter i vår kommune.

Forslaget fra rådmannen ble lagt ut til høring 16. juni med 6 ukers høringsfrist, som gikk ut 22. august. Bakgrunnen for denne saken er at 18. mai i år ble vannscootere likestilt med fritidsbåter og vil dermed kunne brukes på lik linje med dem i de fleste områder. Rådmannen har laget en grundig saksvurdering og anbefaler kommunestyre til å slutte seg til at det langs hele Nesoddens kystlinje innføres en forbudssone på 400 meter fra land, hvor det ikke er tillatt å kjøre med vannscooter og lignende motordrevne fartøy. Transportkjøring gjennom forbudsbeltene skal ikke foregå i større hastighet enn 5 knop. Det skal da velges kortest mulig vei gjennom forbudsbeltet.

Rådmannen trekker i sitt forslag frem de spesielle karaktertrekkene ved vannscootere som høyt støynivå, stor fart og brå retningsforandringer. Dessuten at de i stor grad blir brukt som lek og dermed vil oppholde seg i et begrenset område over tid. Det trekkes frem at vannscootere faktisk kan ha så høy hastighet som 100 km/t. I rådmannens innstilling legges det også stor vekt forstyrrelsene som sjøfuglene vil utsettes for ved de nye reglene for vannscootere. Rådmannen viser også til en stortingsmelding om friluftsliv hvor regjeringen er tydelig på at bruk av vannscooter kan medføre ulemper for blant annet naturmangfold og friluftsliv. Der påpeker regjeringen at vannscooterkjøring utgjør en sikkerhetsrisiko for dem som padler, seiler, ror eller bader. Han ber derfor kommunestyre om å ivareta disse brukerne av våre naturområder og ikke la oss få ett av Europas mest liberale regelverk. Kommunestyre har sitt første møte etter ferien 6. september.

Legg igjen en kommentar

Top
%d bloggere liker dette: