Du er her
Hjem > Kultur > EKKO - Musikkspalten > Dagens musikk #71

Dagens musikk #71

Dette innlegg er eldre enn 4 år og kan være utdatert.

≡Av Tore Svein Olsen≡
Nå kommer i serien Blues en melodi skrevet av legendariske Blues Brothers, og fremført av like legendariske Cab Calloway! Dette innslaget er hentet fra Blues Brothers filmen fra 1980.

John Belushi and Dan Aykroyd er to brødre med et rockete blues band og en visjon fra Gud om å redde barnehjemmet der de vokste opp. Skuespillere i filmen var John Belushi, Dan Aykroyd, John Candy, Carrie Fisher, James Brown, Aretha Franklin, Ray Charles, John Lee Hooker, Steven Spielberg, John Landis, Frank Oz, Cab Calloway.

La oss fortsette til et annet klipp, også fra filmen ‘Blues Brothers’ – «Jailhouse Rock» der hele gjengen opptrer i et fengsel. Dette er en veldig mye bedre versjon enn den Elvis Presley i sin tid slo gjennom med, etter min mening!

Neste sanger bure være kjent for dere alle, her er Bill Haley & His Comets
som var et amerikansk rockeband dannet I 1952 og som fortsatte å spille denne melodien frem til Bill gikk bort i 1981. Mange følte at dette bandet var like revlusjonerende som Beatles eller Rolling Stone, I sin tid. I Oslo uløste filmen på Sentrum kino store ungdomsopprør og gateopprør.

Tilbake i tid til originalene, her er en gammel gitarblues slik den i sin tid ble spilt. En klassisk akustisk gitar blues der den gamle metodist og bergverksarbeider Skip James synger ‘Crow Jane’.

Her er en liten gutt som spilte for Count Basie, Boogie Woogie piano. Detter opptaket er ikke tidfestet, men jeg tenker det er fra ca 1930. Frank «Sugar Chile Robinson» på piano.

Og helt til slutt i dag, som en pekepinn mot neste gang, fra BBC, (England), BBC Big Band med «In The Mood». Joda – dette er også blues, 12 takters hovedmelodi.

Legg igjen en kommentar

Top
%d bloggere liker dette: