Du er her
Hjem > Aktuelt > Stor ungdomsinnsats på Ekelund

Stor ungdomsinnsats på Ekelund

Dette innlegg er eldre enn 4 år og kan være utdatert.

≡Av Arild Drolsum≡
Fredag 1. september kunne 16 elever fra Nesodden videregående skole overlevere en nyoppusset storstue til brukerne på Ekelund på Berger. To ukers spennende, men hardt arbeid var slutt. Gratulerer med dagen!

Det er elever fra Vg.2 Helsefagarbeidere som har stått for arbeidet under ledelse av faglærer Signe Alm. Og resultatet har blitt imponerende bra. Veggene er nå mintgrønne, gardinene har fått matchede farge og nye møbler er på plass. Dessuten er inngangspartiet beiset og det har blitt nye utemøbler. I to uker har disse ungdommene jobbet for å bli ferdige. De har vasket, skrapet, sparklet og pusset ”sinnssykt” mye før de kunne sette i gang med malingen.

Det hele startet da de diskuterte Velferdsstaten på skolen. Tre jenter hadde før dette jobbet litt på Ekelund og sett at det kunne gjøres hyggeligere der for brukerne. De foreslo for klassen at dette kunne bli et spennende prosjekt, og det var resten av klassen enige i. Det var to viktige ting de skulle lære av prosjektet: Erfaringen ved å gjøre noe for andre og hvem som møter dem med et JA. Elevene gjennomførte befaringer, samtaler med brukerne og kommunen som eiere av huset og dro på sponsorjakt. De møtte litt skeptiske brukere, en litt byråkratisk og ”gjerrig” kommune og utrolig støtte fra næringslivet, private og frivillige. Men de fikk godkjent prosjektet i kommunen, og da var det bare å sette i gang. Og forrige fredag kunne de motta mye velfortjent skryt. Et par av brukergruppene takket, det ble takk og blomster fra lederen for Seniorsenteret og avdelingsleder Lars Olausen ved skolen kunne ikke gi dem nok ros. Han la stor vekt på at de nå kunne være stolte av den handlingen som var gjort, og at dette ikke bare ble store ord. Meget god erfaring har de også fått i faget Kommunikasjon og samhandling, og ikke minst har det blitt en smitteeffekt av arbeidet de har utført. Kommunen har kommet mer på banen og vil sette inn en skyvedør mellom de to stuene og male vinduer og utvendige vegger. Skolen påskjønnet klassen med en orkide, og så fikk elevene to kinobilletter hver. Faglæreren takket på vegne av klassen alle sponsorene. Der ble Saheed i VIP Malerservice spesielt nevnt. Han hadde støttet elevene både sent og tidlig og lært bort mye av malerfaget til alle. Ellers har også disse gitt viktig støtte til prosjektet: Jernia, Gulbjørnrud Byggmarked, Flaskebekk fargehandel, Kiwanis, Eraker interiør, Alt bygg og frivillige.

De fremmøtte hadde en hyggelig time med disse flotte ungdommene. Det var drikke i høye glass og deilig fingermat. Igjen gratulerer med dagen. Bra jobba!

Legg igjen en kommentar

Top
%d bloggere liker dette: