Du er her
Hjem > Forsiden > Alle kan drive judo. Nesodden gjorde det igjen!

Alle kan drive judo. Nesodden gjorde det igjen!

Dette innlegg er eldre enn 4 år og kan være utdatert.
hovedtrener Alexander "Alex" Lange som gjennom mange år har fått utøverne til å yte mer enn de selv vet at de kan.
hovedtrener Alexander «Alex» Lange som gjennom mange år har fått utøverne til å yte mer enn de selv vet at de kan.

≡Av Inger Johanne Norberg≡
Nesodden judoklubb fortsetter pilotarbeid med stor judosamling.

Pilotklubb i bresjen
Helgen 1.– 3. september samlet Nesodden judoklubb  5 klubber med 17 deltakere som  driver med parajudo (judo for mennesker med funksjonsnedsettelse). Det er andre året på rad Nesodden judoklubb arrangerer en slik samling. Hensikten er å skape et miljø for parajudo i Norge slik at flere klubber ønsker å ta imot og tilrettelegge for utøvere med spesielle behov.

Krumtappene på Nesodden er Wibecke Holm Jøsang som organiserer og hovedtrener Alexander «Alex» Lange som gjennom mange år har fått utøverne til å yte mer enn de selv vet at de kan.

Under samlingen hadde alle klubbene ledelsen av en trening slik at alle fikk se litt fra de andre klubbene og lære av hverandre.

I år deltok trenere, ledsagere, familiemedlemmer og utøvere fra Sande, Stavanger, Trondheim, Kumla parajudo (Sverige) og Nesodden. Til sammen var vi 17 utøvere og 20 andre. Det var god stemning på judomatta under treningsøktene.

Lise (Nesodden ) og Tuva (Sande)
Lise (Nesodden ) og Tuva (Sande)

Alle kan drive judo
Wibecke Holm Jøsang forteller at

«- Nesodden judoklubb har drevet parajudo siden 2002 og får stadig flere utøvere med en eller annen form for funksjonsnedsettelse. «Alle er velkommen til oss og alle kan drive judo» er et godt motto for klubben. Klubben er en pilotklubb i Norge og har inspirert andre klubber til å skape tilbud for mennesker med funksjonsnedsettelse.»

Samlingen er også et sosialt treffpunkt. Judotreningen foregår i judoklubbens lokaler (dojo) på Skoklefall, mens det sosiale finner sted på Furukollen på Svestad.

Tett program
Oppstart fredag med trening og middag. Treningsprogram hele lørdag og festmiddag om kvelden hvor «Skotten» fra Skien kom for å spille og showe gjennom kvelden. Det skapte masse latter, spesielt når han gjennom sang fortalte hva skottene hadde under kilten. Han sier selv at han synger sine egne sanger, og at det er «funny songs«.

Søndag var det igjen trening og avslutningsvis lunsj. All matlaging og organisering gjennom helgen gjøres på dugnad.

Utøverne er lykkelige over å drive med noe moro og de besøkende var imponert over arrangementet og over hvor vakkert det er på Nesodden.

Foto: Wibecke Holm Jøsang, NJ

Inger Johanne NorbergInger Johanne Norberg
Inger Johanne Norberg
Alle mennesker skal ha mulighet til å påvirke eget liv og omgivelser på en positiv måte. Mange innbyggere føler at de ikke har muligheter for innflytelse og medvirkning fordi “Det nytter ikke allikevel”. Innbyggerne er imidlertid den største ressurs og besitter omfattende kunnskap om lokalsamfunnet og om seg selv. For å kunne oppnå innflytelse og medvirkning er informasjon og kunnskap nødvendig. NesoddPosten vil være et middel til at innbyggere skal få bedre kunnskap og aktuell informasjon om viktige beslutninger på Nesodden. NesoddPosten vil også være et middel til at innbyggerne skal påvirke, oppnå innflytelse og medvirke i utviklingen av lokalsamfunnet og eget liv.

Legg igjen en kommentar

Top
%d bloggere liker dette: